Küfür Normal mi?


Birçok kişi küfür savururken ikinci kez düşünmüyor bile. Öyle bir hale geldik ki küfürlü konuşmaları dinlerken, yazıları ve mesajları okurken yanlış birşey yokmuş gibi davranıyoruz. Sahi küfür normal mi?

Küfür birşeyi zorla yaptırmakta kullanılabileceği gibi düşmanı aşağılamak için de kullanılır. Saldırıya uğramış insan savunmak amacıyla küfür eder. Küfüre ve sövmeye başvuranlar genellikle eğitimsiz kişilerdir. Konuşma ve iletişim yeteneklerini kullanacağına doğrudan küfür eden bir insan  irrasyonaldir. Zaten küfür ve sövme başlı başına irrasyonal ve cemiyet karşıtı yaklaşımlardır.

Küfür üretenlerin zekasından bahsedilemez, olsa olsa ahlaksızlığından bahsedilebilir.  Küfür bazen sözlerle bazen davranışlarla olur ama ille de irrasyoneldir çünkü iyi düşüncenin zıttıdır. Küfür zayıflıktır.

Güçsüz insanın, sosyal statüsü olmayanların, kendini aşağılanmış hissedenlerin kullandığı lisan küfürdür.

Küfür kullananların lisan becerileri sınırlı, kelime hazneleri güdüktür. Dolayısıyla kendini ifade etmek için başka bir yöntem bulamayışının manifestosu, küfür ve sövme olarak ortaya çıkar.

Küfür en basit anlamda önce kendine sonra etraftakilere saygısızlıktır. Son zamanlarda küfür öyle normalize edildi ki her yerde her zaman küfürle yaşamak zorunda hisseder olduk.

Gezi Parkı olaylarında pankartların küçümsenemeyecek bir bölümünde iğrenç küfürler var ama maalesef yaratıcılık yok? Belden aşağı vurmak kolay ama bir o kadar da düzeysiz ve alelade.
Gezi Parkı olaylarında pankartların küçümsenemeyecek bir bölümünde iğrenç küfürler var ama maalesef yaratıcılık yok? Belden aşağı vurmak kolay ama bir o kadar da düzeysiz ve alelade.
Küfürlü yaşam normalize edildi ama normal mi?
  • Çocuklar okumayı öğrenmeden küfür öğrenir oldu.
  • Sokaktaki insanın her iki sözünden biri küfür.
  • Eskiden sadece maço lisanı diye bildiğimiz küfür artık genç kızlar ve bayanlar arasında da yaygınlaştı.
  • Dergi, magazin isimleri bile küfür içerikli!
  • Sosyal medya küfürden geçilmiyor.
  • Sosyal medyada paylaşılan mesajlarda bir amk’dır gidiyor. Ve paylaşımların bir kısmında iğrenç küfürler var ama maalesef yaratıcılık yok? Belden aşağı vurmak kolay fakat bir o kadar da düzeysiz ve alelade.

Soru: Küfür yerine yaratıcı birşeyler bularak zihinlere kazınmaya ne dersin? Unutma, tembel beyinler küfürlü konuşur. Küfür etmek yerine yüzlerce şey söylenebilir ve öylesi hem manalı hem de akıllıca olur. Küfür normal birşey değildir. Küfüre hayırdemenin zamanı çoktan geldi!

Ağzı bozuk bir toplum olmamızda düzeysiz şarkıların ve videoların da rolü var tabi ama unutmayın “herkes yapıyor olsa da yanlış yanlıştır, hiç kimse yapmıyorsa bile doğru daima doğrudur“. Küfür etmek zorunda değiliz. Küfürle yaşamak zorunda değiliz.

Bir soru daha: Küfür etmeden konuşabilecek kadar güçlü müsün? Akranlarına, arkadaşlarına, çevrene kapılmadan küfürsüz konuşmayı becerebilir misin? Zinciri kırıp etraftakilerden farklı olmaya ne dersin? Küfürsüz konuşmak cidden cool olabilir, bunu sen başlatabilirsin. Değişime kendinden başla, başardığını gördüğünde etraftakileri de etkile. Etkiye tepki çok daha çekici ve seksi yöntemlerle olabilir; zeka kullanmak gibi! Küfür her bakımdan rahatsızlık verici ve hiç normal değil!

 

16 thoughts on “Küfür Normal mi?”

  1. küfrü bir şahsa yöneltmiyor derdini en çarpıcı biçimde anlatmak için kullanıyorsan normaldir.

  2. Genelde, bir durum karsisinda, bunalip,
    eylemle karsilik vermekte aciz kalinca,
    kufre bas vurup, sovulur; ozellikle birini kast da etmeden.
    Baska nedenlerle de sovulur elbet; orn.
    muhatabi tahrik ile karsilikli kavgayi baslatmak icin.

  3. GENELLEMEYİN ŞİMŞEK

    “Şiirlerinde küfür etme diyorlar usûlsüz,
    Lan bu kadar orospu çocuğunu nasıl anlatayım küfürsüz?”
    Can Yücel

    1. Taşı gediğine Can Yücel ile o kadar güzel koymuşsun ki; benim bile bu saatte canım küfür çekti…

  4. Lütfen, küfür üzerine yazışma yapmayınız. Çünkü, negatif yüklenirsiniz, psikolojik savaşın Vamık Volkan gibi malüm adamları bu yolla çok iş gördüler.
    Ayrıca: Eline, Beline, Diline,
    Melamilerin Üç Kutsalını unutmayın.
    Kötüye bakma, Kötüyü duyma, Kötüyü konuşma…
    Kötü şeyi düşünmek bile size zarar verir, yaşam enerjinizden keser.

    Oğuzoğulları Kültür (Kül-töre) birikiminin üzerinde oturuyoruz, hatırlatmak görevimizdir.
    Töre Anayasa idi ata kültürümüzde.
    sevgiyle ve iyilikle
    Mayana
    http://www.mahiye.net

  5. Güçsüz insanın, sosyal statüsü olmayanların, kendini aşağılanmış hissedenlerin kullandığı lisan küfürdür.
    Küfür kullananların lisan becerileri sınırlı, kelime hazneleri güdüktür. derken ;

    Yukarıda arkadasım cok guzel sekilde cevap vermiş hemde “Can yücel”in en sevdiğim cümlesidir.

    Gezi Parkı’ndan sonra böyle acayip acayip yazılar okumaktayız.. Hepiniz kendinizi iletişim profesörü ilan etmiş durumdasınız. Çoğunuz gelip orada olup biteni görmemişsinizdir.. Neler yaşandığı hakkında en ufak fikriniz yoktur.. Bana biriniz taksimde yaşananları ve beşiktaş barbaros bulvarında yaşanan olayları tarif edecek en iyi kelimeyi bulun.. Bende Orospu çocuğu kelimesini lugatımdan cıkaracağım..

    Ayrıca normal yaşantımda çok zor küfür ederim. Belirtmek isterim yanlış anlamayın. Bir yazı yazacaksanız yazdığınız ortamla alakalı net bilgiye sahip olun.. Hikaye yazmayın kimse aptal değil.. Sırf Gezi Parkı olayına bağlamak için bir dünya safsata dolu yazı..

    1. Küfürle ilgili düşüncelerimi yazmak için araştırma yapmam gerekmez. Yazdıklarım size safsata gibi gelir, bir başkası için belki dopdoludur.

      Siz de düşüncelerinizi paylaşmışsınız ve bu iyi bişi.. Teşekkürler..

      Bloglar otantik yazılardır, orjinal ortamlardır. Düşündüklerimi olduğu gibi söyleyemeyeceksem neden blogcu olayım? Gündeme juk diye oturan yazı yazmayacaksam neden blogcu olayım? Amaç fikir üretmek değilse nedir?

      https://www.fuzyonblog.com/2013/03/19/iletisim/

      Esenlikler,

      Fatoş

      1. Tabiki küfür ve argo tasvip edilemez ancak stresin arttığı durumlarda sağa sola bağrınıp çagirmanin rahatlatıcı olabileceğini de unutmamak gerekir.. Gülme terapilerinin tersi gibi düşünülebilir mi? 😉

  6. Her seyde oldugu gibi, kufur konusunda da, elbette ki, istisnalar, mustesna durumlar vardir; kacinilmazdir…

  7. Kufur,kisinin eğitim kalitesi ve seviyesi ile alakalidir…..
    Egitimli ve kulturlu bir kişi kolay kolay küfretmez….

    Ancak böyle obek tartismalarinda kendi ideolojisinde
    olmayan kişileri ifade ederken “alcaklar,serefsizler,
    namertler vs”.gibi kufurlu kelimeler kullananlara karsi
    cevap verirken aynen onlarin yaptigi sekilde küfürle
    karsilik verme arzusunun dayanilmaz hafifliği de yadsınamaz….-))))))

    Iste benim imam basbakanimin sahsina karsi göstericilerin
    duyduğu ofke ve nefretin sebebi de bana gore budur.
    Atilla

  8. Küfür Negatif bir enerjidir. Dünyayı çevreleyen manyetik alan, bu enerjinin dışarı bırakmaz, Bu KÜFÜR ENERJİSİ çıktığı yere geri gönderilir. Küfür edene geri dönen bu negatif enerji onu hasta eder. çevresine de zararlı olur. Kısaca;
    Küfür eden insan önce kendine zarar verir. Sonra yakın çevresine zararlı olur.

    Hoşça kalın
    Yusuf YAMAN

  9. bir tür rahatlama sağladığı bir gerçek , kendini ifade etmek için bazen cümleler yetersiz kalıyor , işte o zaman küfür ortaya çıkıyor , eskilerden bir söz ; “içimi ferahlatan bir şey vardı ,onada küfür dediler ” :)))

  10. Bir hocamız vardı….üstelik Ordinaryüs Profesör (bir zamanlar böyle bir akademik unvan vardı) “- Küfür hayatın yelpazesidir, ettikçe ferahlarsınız..” derdi.
    Yelpaze bir yana…küfür hoş değildir…. bir de şekle göre değişir…. hayvan deseniz hayvanlara hakaret olabilir. Cinsellik içeren küfürler ise hiç bir ortamda hoş karşılanmamalıdır.

Comments are closed.