Özden OSGB, gelişmiş teknolojisi ile müşterilerine ilkleri sunuyor

İşletmelerin sağlıklı bir şekilde devam edebilmesi için olmazsa olmazlardan biri iş güvenliği ve çalışanların sağlığıdır. Bu konuda özellikle büyük çapta üretim yapan ve tehlikeli işler sınıfına giren işletmeler iş güvenliği konusunda birtakım önlemler almaktaydı. Ancak geçen yıl çıkan ve bu yılbaşında yürülüğe girmiş olan 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği yasası ile birlikte bu konuda çok ciddi önlemler alınmaya başlandı.

Yasa ile birlikte artık işletmeler iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmak zorunda. İş sağlığı ve güvenliği konusunda işletmelere danışmanlık hizmeti veren ortak sağlık ve güvenlik birimleri aynı zamanda işletmelere ilgili uzman personellerin teminini de sağlayacak.

Özden Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi uzun yıllardır inşaat, maden ve tersane gibi sektörlerde iş güvenliği danışmanlığı yapan deneyimli bir kuruluştur. 2012 yılında Çalışma ve Güvenlik Bakanlığı tarafından OSGB olarak yetkilendirildi. İş kazalarının en aza indirildiği bir iş ortamı yaratmayı hedefleyen Özden OSGB, bu alanda kendi yazılımına sahip ilk kuruluş olma özelliğini de taşımakta.  Geliştirdikleri yazılım sayesinde müşteriler kendi şirketlerinde yapılan faaliyetleri ve uzman ve hekimin programını online olarak takip edebilmekte. Ayrıca yeni çıkan yönetmeliğe göre iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri artık online olarak verilebilmekte. Özden OSGB, yakından takip ettiği teknoloji sayesinde bu eğitimleri uzaktan veren ilk osgb olma özelliğini de taşımaktadır.