Mutluluk, Huzur ve Harmoni Genlerle Nasıl Buluştu?


UNC bir çalışma gerçekleştirdi. Bu çalışmaya göre mutluluk, huzur ve harmoni sahip olduğumuz genlerle doğrudan ilintili. Unutmadan, ben UNC mezunuyum ve bu üniversite bilinen en iyi Halk Sağlığı okullarından birine sahiptir..

Bakalım mezun olduğum üniversitede gerçekleştirilen araştırma kabaca ne anlatıyor:

UNC araştırmacıları 80 katılımcı ile deneyler yaptılar ve yaşamdan tatmin olup olmadıklarına ait sorular sordular. Soruların ardından katılımcılardan kan alındı ve kan tesleri yapılarak sonuçlar analiz edildi. Asıl amaç akyuvarlardaki hücrelerin gen tanımı profillerini anlamaktı.

Sonuçlara göre mutluluğun “parayla satın alınabilir” şeylerde olduğunu düşünenlerin genlerinde kanser, diyabet ve kardiyovasküler hastalıklarla sonlanan iltihaplanmalar ve şişkinliklere nedenolan yapılar tespit ettiler.

destek4

Mutluluğun “manayı anlamakya çalışmakta” olduğunu düşünenler ve çevresine hizmet verme düşüncesine sahip olan (yani hizmetkar bir ruha sahip olan) kimselerin kan analizlerinde ise yukarıda sayılan hastalıklara karşı antikorlar bulundu. Yani toplum için çalışan insanların (aileye, çevreye, topluma hizmet verme düşüncesinde olan insanların) immunal sistemi (bağışıklık sistemi) vücutta üretilen bir koruma sistemi ile güvenlik altına alınıyor.

muhtaclara el uzat

Bir başka deyişle,  altürist yaşamı seçenlerin diğerlerine göre daha uzun yaşama olasılığını artıyor. Böyle insanlar gerçek huzur ve harmoni hissettikleri için hastalıklara koruma geliştiriyorlar.

Sonuç olarak, genlerimiz manalı bir hayat ile maddeye düşkün bir yaşam tarzını birbirinden ayırabiliyor. Beyin de bunu ayırt edebiliyor ama şuur bazen pusula görevini yapamayabiliyor  bu nedenle iş genlere devredilmiş oluyor.

destek3

Fatoş’ça:

Dünyaya bir amaç için geldik. Amaç huzur ve barış içinde yaşamak, bunu sağlayabilmek için önce kendi içimizde huzur sağlamak ve daha sonra çevreye yaymaktır. İhtiyacımız olan şey [sadece kendimiz için değil], bize ihtiyacı olanlar için de çarpan bir yüreğe sahip olmak. Nezaket, iyi niyet, yardım, dayanışma ve diğer güzelliklerle bütünleşen hizmetkarlık mentalitesi; sağlıklı ve uzun yaşama yol haritası çiziyor. İnsanlar ahlak kuralları çerçevesinde yaşadığı sürece hem mutlu oluyorlar hem de etrafa mutluluk veriyorlar.

destek4

Napoleon Hill şöyle diyor: Duygular kişinin inançlarına ve fikirlerine sıkı sıkıya bağlanmalıdır. Ancak bu şekilde yaşamda harmoni söz konusu olabilir. Bu söze ek olarak diyebiliriz ki genlerimiz huzur ve harmoni ile daha sağlıklı hale geliyor. Huzur ve ahenk ise aslında kendi içimizde. Bu konsept yeni değil, bunu bilmek için blimsel sonuçlara da ihtiyacımız yok. Yapılacak şey insan olmak. Bunun sonucunda sağlık bulurken huzur, harmoni ve mutluluğu paylaşmak mümkün oluyor.

destek6

2 thoughts on “Mutluluk, Huzur ve Harmoni Genlerle Nasıl Buluştu?”

  1. Merhabalar Fatoş Hanım. Hayırlı Sabahlar

    YAŞAM YOLUNDA YAŞAMLA MEŞGUL OLMAK

    1. Hızlı ve temkinli hareket etmeliyiz. Nasıl düşünüyorsak, öyle davranmalıyız. Belirgin olmalıyız, şeffaf olmalıyız. Ya göründüğümüz gibi olmalıyız, ya da olduğumuz gibi görünmeliyiz.

    2. Hayat yolculuğu, hepimiz için, iniş ve çıkışlarla doludur. Bu hayat yolculuğunda her türlü değişime karşı tedbirli olmalıyız.

    3. Beraber yolculuk yaptığımız insanlardan zevk almalıyız.

    4. Engellere değil fırsatlara odaklanmalıyız. Zira yaratıcılık böyle keşf edilir.

    5. Düşünceniz, insana mutluluk veren yaklaşımda olmalı.

    6. Düşüncelerimizde kararlı ve disiplinli olmalıyız.

    7. Düşüncelerimizden zevk almalıyız.

    8. Çömelmeyi, eğilmeyi, kambur durmayı unutmalıyız.

    9. Kendi potansiyelimizi keşf etmeli, sahip çıkmalı ve onu kullanmalıyız.

    10. Sürekli fikir üretip, uygulamalarını yapmalıyız.

    11. Zorluklar karşısında; Neden, Nasıl, Ne, sorularını sorup, cevaplarını bulup zorlukları ortadan kaldırmalıyız.

    12. Güçlü yanlarımızı ön plana çıkarmalı, cesaretimizi toplamalı ve kendimize güvenerek yola koyulmalıyız.

    13. Kendi kendimizi motive etmeli, motive edici ortamlar yaratmalıyız.

    14. İnsanlığın erdemlerini, ahlakın temel kurallarını, insan sevgisinin derinliğini, Allah aşkının yüceliğini bilerek hareket etmeliyiz.

    15. Gönülde sevgi, vicdanda iman, zihinde idrak; insanlığın özü dür. Bu öze göre hareket etmeliyiz.

    1. güzel,anlatım,,,başarılarınız,daim,olsun,,,

Comments are closed.