Firmanızda Bir Blogcuya İhtiyaç Var!

Firmanızda Bir Blogcuya İhtiyaç Var mı?

Firmanızda bir blogcu istihdam etseydiniz, bu kişiyi nasıl kullanırdınız?

En yeni trendlere göre, web sayfanızda bir blog köşesi açmanız şirket tanıtımı ve görünürlük için bulunmaz bir fırsat veriyor. Blog köşesi istemezseniz, firmanızı tanıtmak amacıyla bir blogcu alarak işe başlayabilirsiniz. İşe alacağınız blogcu, şirketiniz için içerik oluştururken, aynı zamanda siteye trafik de taşıyor.

Peki neden blogcu? Çünkü doğal olan herşey, ya da zamane terimi ile “organik olan herşey”, satış reklamlarından daha çekicidir de ondan.

eConsultancy ve Outbrain gibi araştırma kuruluşlarının yaptığı çalışmaların sonuçlarına göre, şirketlerin yaklaşık yüzde 42’si orjinal içerik oluşturacak yeterli insan kaynağına ihtiyaç duyuyor ama yok! Yaklaşık yüzde 35’i de bütçe yetersizliği nedeniyle çarpıcı içerik oluşturamıyor. Curata tarafından yapılan bir çalışma ise, şirketlerin yüzde 70’inin içerik pazarlama konusunda yetersiz olduğunu gösteriyor.

Peki, içerik pazarlama nedir?

İçerik pazarlama konsepti oldukça yeni ve bir o kadar da etkin bir yöntemdir. Adından da anlaşılacağı gibi, müşteri oluşturmak ve müşteri sayısını arttırmak amacıyla medya ve yayın muhteviyatı yaratmaktır. Ortaya çıkan bilgiler, değişik mecralarda paylaşılır ve böylece işletmenin web’de görünürlüğü arttırılır.

İçerik pazarlamak isteyen işletmeler, yani haber siteleri, gazeteler, e-kitaplar, grafik içerikli yayınlar, araştırma sitelerin, “nasıl yapılır” kitapçıkları, soru-cevap makaleleri, üretim firmaları, hatta, kurum ve kuruluşlar, bu gruba dahil olabilir. İçerik pazarlama satışa odaklı  olabileceği gibi, müşteriyle yakın ilişkiler kurmak ve sürdürmek için de kullanılır. Amaç istikrarlı bilgi paylaşımı yapılırken işletmeyi sistematik olarak tanıtmak ve müşterinin firmaya bağımlılığını sürdürmektir.

En yeni trendlerin ışığında diyebilirim ki, bu noktada blogcular işin içine girmelidir!  Bildiğiniz gibi günümüz sosyal medya blogcuları yeni içerikler bulmakta, freelance yazmakta ve değişik mecralarda tanıtmakta oldukça becerikliler.

Orjinal içerik bulmakta güçlük çeken şirketler de blogculardan yeni şeyler öğrenirken iyletmenin web’de görünürlüğünü arttırabilirler. Aşağıdaki birkaç nokta şirketlerin blogcu istihdamını ciddi boyutta düşünmesini sağlayabilir:

firmalarda blogcular artiyor

Kitle kaynaklı makale fikirleri: Blogcular şirket veya marka hakkında oluşturdukları orjinal içeriği değişik mecralarda tanıtabilirler. Bir projeniz mi var, yeni bir konuya mı atlamak niyetindesiniz, yeni bir ürün mü tanıtmak istiyorsunuz.. Bir blogcunun değişik kitlelerden fikir edinmesini ve bir anlamda kitlelerin nabzını yoklamasını isteyebilirsiniz.

Haber ve trendler hakkında yorum: Blogcuların en iyi yaptığı şey yeni konular hakkında yazmaktır. Bir blogcu işe alırsanız rakiplerinizi sizin için gözetleyebilir, haber toplayıp gereğinde yorumlar yapabilir.

Görseller oluşturmak: Pinterest mecrasında görünürlüğünüz hangi seviyede? Blogcular size bu konuda yardım edebilir. Pinterest’e giriş yapmak ve sürekli aktif tutmak şirketler için önerilen tanıtım yöntemlerinden biridir.

Röportaj yapmak: Blogcular bulundukları yerde değişik konularda röportajlar yaparak hiç kimsenin yazmadığı şeylerden içerik oluşturabilirler. Orjinal hikayeler, yeni ürünler, alışılmışın dışında fikirler vs. röportajları Internet meraklılarını şirket sayfanıza çekmek ve bağlamak için emsalsiz bir yöntemlerdir.

Blogcu dayanışması: Blogcular diğer blogcularla da iletişim içinde olduğundan sürekli yeni içerik yaratmakta beceriklidirler. Yapmanız gereken şey sitenize bir blog köşesi açmak ve periyodik olarak içerik üretip pazarlayacak bir blogcuyu istihtam etmektir.

Hız ve etkinlik: Blogcular şirketinize ait tüm yenilikleri, haberleri, gelişmeleri, projeleri ve ötesini çekici bir şekilde okuyucuya aktarırlar. Bununla da kalmaz değişik mecralarda günün değişik saatlerinde paylaşırlar. Yapmanız gereken şey bir blogcuyu işe alarak işe başlamaktır.

Blogcular Scoop.it yapar: Scoop.it yapmaktan amaç en yeni konuları en kısa zamanda ele geçirmek ve içerik oluşturmaktır. Rekabet dolu sosyal medyada firmaların yeni makaleler ve yorumlar için Scoop.it kullanan blogculara ihtiyacı vardır. Bu mecrada yayınlamanın ötesinde çarpıcı paylaşımlar da yapılmaktadır. Blogcular Tumblr da yapar!

Blogcular bol bol soru sorar: Blogcular okuyucuyla interaksiyon halindedir. Okuyucunun ne istediğini, nasıl istediğini sorarak yeni fikirler geliştirerek siteye sürekli hareket sağlarlar.

Blogcular eskiyi harmanlar: Eski konuları gereğinde yeniden gündeme getirmek bir marifettir. Bunun için blogcular bir terzi gibi çalışır; eski yazıları kesip biçerek güne adapte ederler.  Bir anlamda daha önceki yazıları geridönüşüme sokarlar ve zamana uygun hale getirirler.

Blogcular yeniliklerin peşindedir: Son zamanların en popüler blog yöntemi olan video blog yapmaya ne dersiniz? Instagram mı düşünürsünüz? Vine mı tercih edersiniz? Bildiğiniz gibi görseller her zaman ilgi çekicidir ve ilgiyi en yüksek noktada tutarlar. Blogcunuz şirket için orjinal kısa videolar üretebilir çünkü bir blogcu akıllı telefon, laptop, video kamerası ve iPad olmadan dışarı çıkmaz!

Reklamcıya para vermek yerine bir blogcu istihdam ederek daha az maliyetle içerik pazarlamaya ne dersiniz? Unutmayın, doğal olan her zaman daha ilgi çekici ve samimidir. Anlatabildim mi neden firmanızda bir blogcuya ihtiyaç olduğunu?

firma isletme blog yenilik