Ekstra Lüks Ayakkabılar


Modayı takip edenler Louboutin’in ekstra lüks ayakkabılarını bilirler. Modayı takip etmeyip “Sex and  the City” filmini seyretmiş olanlar da bu pabuçları yakinen bilirler.

Nedir ekstra lüks Sex and the City pabuçlarının özelliği?

Yüksek ökçeli zarif ayak giysilerinin tabanı ille de kırmızıdır. Kadın yürürken arkadan bakıldığında her adımda pabuç tabanının kırmızı rengi dikkat çeker, ve tabi etkileyici görünür. Bu pabuçlar dünyanın geri kalmış ve ileri gitmiş bütün ülkelerinde yarışırcasına satıyor; sadece ABD’de yılda 240 bin çift satarak milyonlarca dolarlık gelirin Louboutin isimli Fransız firmasına akması sağlanıyor.

Böylesine kar getiren kırmızı altlı pabuçları neden sadece Louboutin yapsın diye düşünen Yves Saint Laurent de kadınlar yürürken her adımda kırmızı tabanlar sergileyen bu ayak giysilerinden üretmeye kalmıştı. Üretmekle kalmamış büyük karlarla satmıştı.

Louboutin firması kırmızı tabanlı pabuçlar diyarının tek hakimi olması gerektiğini savunarak mahkemeye başvurdu. Hakim mahkemeyi Yves Saint Laurent lehine sonlandırırken, Louboutin firmasının kırmızı altlı ayakkabılarının ünlü olduğunu ama moda endüstrisinde hiç bir firmanın bir rengi ticari marka haline getiremeyeceğini belirtmişti.

Bu durumda Louboutin ne yapacak? Kırmızı rengi Yves Saint Laurent’e bırakarak ayakkabı tabanlarını başka renge mi dönüştürecek?  Hangi rengi tercih edecek? Yoksa Louboutin kalburüstü toplantılarda Yves Saint Laurent marka ayakkabıları tanıması için kendi pabuçlarını çiplerle mi donatacak? Çipli Louboutin ayakkabıların Yves Saint Laurent marka ayakkabıları tanıma ve boya püskürtme özelliği mi olacak? Boya püskürtülen Yves Saint Laurent ayakkabılar teker teker imha mı edilecek? Renklerin savaşı mı başlayacak? Yollar paintball alanına dönecek diye endişelenen var mı? Bu pabuçların topuklarının sivriliği göz önünde bulundurulduğunda ayakta silahlaştırılmaları herkesin yararına. Elde silahlaştırılmalarını düşünmek bile istemem!

Ne dersiniz? Ayakkabıdan sonra renk kavgası; pardesüye, eşarp, palto ve oradan aksesuar çeşitlerine sirayet eder mi? Renklerden, şekillere ve desenlere de geçilerek tekelleşme hamleleri yapılır mı? Varsayılan renk, şekil ve desen savaşı başlamadan biter mi? Yoksa bitmeden sürer mi? Kim kazanır? Neden? Hımmm.. Kimler ekstra lüks ayakkabı giyiniyor?

 

One thought on “Ekstra Lüks Ayakkabılar”

  1. Bu ayakkabilara tutkun olan Hanim efendiler kafa yormali. Belki de aralarinda rekabet kavgasi baslatmali.

Comments are closed.