Detoks İçin Avokado Turp Salatası


Salata yapmak kadar kolay şey az bulunur. Genelde salata yaparken sebzeler yıkanır, doğranır, karıştırılır.. Avokado ve turp salatası da çok kolay ve çabuk yapılan bir salatadır.

Bu salata antioksidan dolu, tazelik ve canlılık veren, aynı zamanda detoks sağlayan bir salata çeşidi. Ayrıca etli ve ağır yemeklerin yanında iyi bir dengeleyici unsur oluşturur. Salatanın asıl malzemeleri avokado ve ceviz büyüklüğünde turp olsa da siz kendi damak tadınıza göre eklemeler yapabilirsiniz.

Turplar isteğe göre patates cipsi inceliğinde de dilimlenebilir, daha kalın ve etli de doğranabilir.  4 kişilik salatanın hazırlama süresi 10 dakikadır. Turplar ince ince doğrandıktan sonra çocukların bile hazırlayabileceği kolay ve çabuk bir salatadır.
Malzeme:

  • 6-8 küçük turp
  • 1 avokado
  • Yarım limon suyu
  • Yarım çorba kaşığı sirke
  • 1-2 yeşil soğan
  • İsteğe göre keçi peyniri ya da beyaz peynir
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım çorba kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:
Turplar yıkanır, iki başı kesilerek ayıklanır. İnce dilimler halinde doğranır. Dilimlenmiş turplar bir kaseye konularak limon suyu, sirke ve zeytinyağı ile karıştırılır. Bu aşamada tuz da eklenebilir. Avokado ikiye ayrılır, çekirdek çıkarılır, kabuktan ayrılan avokado isteğe göre dilimlenerek turplara eklenir. Avokado eklendikten sonra fazla hırpalamadan karıştırılıp salata tabağına alınır. Üzerine doğranmış taze soğan ve peynir serpiştirilir, istenirse karabiber eklenir. Bu tarifte peynir yerine çırpılmış yoğurt da kullanılabilir ki o durumda tam bir detoks salatası olur.

Avokado yağlı bir besin maddesidir ama kalp dostu “tekli doymamış” yağlar içerir. Detoks yaparken yağlara ihtiyacımız vardır. Öd kesesinde safranın atılmasına yardım eder ve yağda çözünen vitaminleri emer. Bu vitaminlere örnek olarak A, D, E ve K verilebilir. Avokado aynı zamanda folik asit ve B5 vitamini ile potasyum içerir. İhtiva ettiği fifleri de unutmayalım.
Avokado yağlı bir besin maddesidir ama kalp dostu “tekli doymamış” yağlar içerir. Detoks yaparken yağlara ihtiyacımız vardır. Öd kesesinde safranın atılmasına yardım eder ve yağda çözünen vitaminleri emer. Bu vitaminlere örnek olarak A, D, E ve K verilebilir. Avokado aynı zamanda folik asit ve B5 vitamini ile potasyum içerir. İhtiva ettiği lifleri de unutmayalım.

 

Turp köklü sebzelerdendir ve lahana ailesine aittir. Turp C vitamini deposudur ve detoks diyetin vazgeçilmez parçasıdır.
Turp köklü sebzelerdendir ve lahana ailesine aittir. Turp C vitamini deposudur ve detoks diyetin vazgeçilmez parçasıdır.

 

IMG_7837
Avokado Turp Salatası