Aşk ve Evlilik Üzerine

Uzmanların aşk ve evlilik üzerine söylediklerini paylaştım. Şimdi ben de bir iki şey eklemek istiyorum..

Genç insan deneyimsizdir, kafası karışıktır, hayallerinin peşine giden insandır. Çoğu kez yaşadığı ilişkinin aşk olduğunu sanır. Belki de hisleri aşktan çok hayranlıktır. O nedenle anababa, aşık olduğu için evlenmeye kalkan genç çocuğunu uyarır; gerçek hislerinin ayırdına varmasını ister. Ve burada genç insanlara söyleyecek iki kuruşluk düşüncem şudur: Ebeveynlerinizin sözünü dinleyin, onlar o yasa gelene kadar çok şey gördüler, çok deneyimlerden geçtiler. Gençler günümüzde eskisine kıyasla daha başına buyruk davranıyor ve daha bağımsız düşünüyor. Teknoloji çağında yaşıyor olmak, ebeveynlerden daha ileride olmak, onların hayat deneyimlerinden daha ileride olmak anlamına gelmez. Herşeyi bildiğini zanneden genç insanlar yine de büyüklerinin fikirlerin almalıdır. Büyük kararlar büyüklerin yardımıyla daha kolay alınabilir. Büyüklerin yaşam tecrübesi olaylara daha serin ve objektif bakmalarına yardımcı olur. Sonuçta anababalar yavrularının mutluluğundan başka ne istiyor olabilir?

Değişen toplumsal yapı ailelerin de esnek davranmasına izin veriyor.

Bazı aileler gençlerin istediği kişiyle birlikte olmasına, istedikleriyle yaşamasına ya da evlenmesine ses çıkarmıyor, diğerleri ise biraz daha korumacı ve geleneksel davranıyor. Seçim ailelerindir ama gidişata bakılırsa, eğer aile kurumunu korumak istiyorsak, sağduyu ile davranmak zorundayız. Ben de dahil bir çok insan geçmişe bakarak keşke büyüklerimin sözünü daha dikkatli dinleseydim diyordur. Anababalar yaşça büyük olabilirler ama serinkanlı düşünebilme özelliğine sahip oldukları için gençlere doğru karar vermekte yardım edebilirler. Yaşlı oldukları için fikirlerinin modası geçmedi, sadece olaylara somutlaştırma yetenekleri arttı. Eğer gençler aile büyüklerinin düşüncelerini bir kalemde silmez de kulak vermeyi düşünürlerse yerinde karar vererek daha sağlam basma şansını yakalayabilirler.

Gördüğünüz gibi yan komşunun verebileceği türden tavsiyelerimi paylaştım. Ayrıca uzmanların görüşlerini de sıraladım.

Aşk ve evlilik gibi konularda herkesin fikri vardır ama kimse sizi anababanızın tanıdığı kadar yakından tanımıyordur. Onların sesine de kulak verin. Unutmayın! Evlilik bir halk sağlığı meselesidir.. Evlilikte aşk varsa güzel ama aşk sağlıklı bir evlilik için tek şart değildir.

Evlilik içerikli diğer yazılarım:

Aşk ve Evlilik: Kurallar

Aşk ve Evlilik Üzerine

Aşk ve Evlilik

Evlilik Bir Halk Sağlığı Konusudur

Evlilikte İlişkiler Çeşitlidir

Evlilikte “Affet ve Unut Stratejisi” Doğru mu?

İlişkilerin Sürdürülebilirliği

Benimle Evlenir misin?

Sevgi Hormonu Oksitosin