11 thoughts on “Bize Katılın!”

  1. Paylaşımlarınızın takipçisiyim…selamlar…

  2. uzun zamandır beğener ilgi alanında takibinizdeyim teşekür ederim sağlıklı bilgilendirmeniz bizi bilgilendirdiğiniz için ALLAH razı olsun başarılarınızın dileklerimle kolay gelsin

  3. Güzel bir blog. Size katılmak isterim yazılarımla da. Teşekkürler.

  4. DOĞA VE DENGE.
    Doğada her şey denge üzerine kurulmuştur ve aslına dönmek üzere programlanmıştır. Elektrik de öyle. Elektriği dengeli dağıtmazsanız, üç fazdan alır nötrden kaybedersiniz. Bilindiği gibi üç fazlı sistemlerde, fazlara dengeli yük dağıtımı yapılmazsa, nötrden akım geçer. Bu akım dengesizlik nispetinde büyük olur. Nötrden geçen akım kayıp akımdır. Güç kaybıdır. Enerji kaybıdır. Bu kayıp çoğalınca sizi çarpabilir. Yangınlara sebep olabilir.

    Doğaya bakalım. Her mevsimin bir işlevi vardır. Bahar olur ağaçlar yeşerir, yapraklanır. Güzün yapraklar sararır ve dökülür. Toprakta ağaçların beslenmesi için gübre olur. Kendi kendini besler. Aslına döner. Kışın toprak karla kaplanır. Uykuya dalar yaza dinlenmiş olarak kalkmak için.

    Yeşil yapraklar oksijen verir. Karbondioksit alırlar. İnsanlar da solunum yaparken oksijen alır karbon dioksit verirler. Yani insanlarla, ağaçlar ve bitkiler arasında doğal bir denge yasası vardır. Bu denge insan yaşamını sağlıklı kılmak içindir. Bu denge doğal solunum denge yasasıdır.

    Bu dengeyi bozarsanız, size verilen nimetler kesilir, hastalıklar baş gösterir. Ölümler çoğalır. Bozduğunuz doğal denge sizi ölüme götürür. Aslınıza dönmek zorunda kalırsınız. Ancak aslınızın sizi kabulü zorlaşır. Çünkü siz doğadaki dengeyi bozmuş, insanların yaşamını tehlikeye sokmuşsunuz.

    Belki de siz ateşe sürülmeyi hak etmişsinizdir.

    Bahar gelince yeşillenen meyve ağaçları çiçek açar, rüzgâr eser çiçekten çiçeğe tohum taşıyarak döllenmesini sağlar. Baharın ağaçlar tomurcuklanır meyve vermeye başlar. Çiçekler meyve olur. Yazın olgunlaşırlar İnsanlar ve hayvanlar için nimet olur beslenmelerine yarar. Toplanamayan olgunlaşmış meyveler, ağacın dibine düşer gene gübre olur kendini besler. Aslına döner.

    Bu dünyayı korumak üzere emanet aldığınız dünyadaki denge yasalarını bozarsanız, aslınız sizi kabul etmesi zorlaşır. Çünkü siz, emanete ihanet etmiş, Allah’a giden yoldan sapmışsınızdır.

    Yusuf YAMAN

  5. Yeri geldiğinde,görgü,bilgi ve tecrübelerimle aydınlanma yolunda yürüyüp,elimde tutacağım bir “Mum” ile ışık verebilmek isterim.Az da olsa katkım olabilir umudundayım.Saygılar.

  6. Yeri geldiğinde,görgü,bilgi ve tecrübelerimle aydınlanma yolunda yürüyüp,elimde tutacağım bir “Mum” ile ışık verebilmek isterim.Az da olsa katkım olabilir umudundayım. katılıyorum bu yazıyaa.

  7. Keyifle takip ediyorum sayfanızı! Emiğinize sağlık____

  8. Her zaman blog yazıları ilgimi çekmiştir..zamaında çok yazdım artık sadece okuyorum 🙂

Comments are closed.