Küresel Elit


‘Küresel süper elitlere’ ait bu istatistiği duyduktan sonra insanlığa inancınızı kaybetmemeniz dileğiyle! Bu yazının özeti: Dünyada zengin 85 kişinin mal varlığı, 3,5 milyar kişinin mal varlığına eşit olmasıdır.

Dünyanın en zengin 85 şahsiyeti, 3,5 milyar insanın toplam servetinin üzerinde oturuyormuş. Yani sadece 85 kişinin maddi varlığı, en fakir ülkelerden toplam 3,5 milyar insanın varlığına denk geliyor. Sırf gözünüzde canlandırasınız diye şu ülke ya da kıtaların toplam nüfusu olduğunu söyleyebiliriz: Çin, Hindistan, Afrika ve Avustralya.

İsveç, Davos’ta, süper lüks İnterContinental dağ otelinde toplanan zenginlerin, sahip oldukları varlık ve güç nedeniyle kendi ülkelerini istedikleri yöne çevirebildikleri söyleniyor.

Peki küresel elit denen 85 kişinin zenginliği, dünyada artan eşitsizlik ve adaletsizlik nedeniyle insanlığı nerelere sürükleyecek? Yoksa İnternet başında uyuşmuş insanlık halinden memnun mu? Bekleyelim, görelim.

 

One thought on “Küresel Elit”

  1. MERHABALAR FATOŞ HANIM.
    BU DÜNYADA ALLAH’IN, VERDİĞİ NİMETLERİN İNSANLAR ARASINDA, YAPTIKLARI İYİ, GÜZEL, FAYDALI VE KALICI İŞLERLE ORANTILI OLMASINI VE ADİL PAYLAŞILMASINI EMRETMİŞTİR. BU ADIL PAYLAŞIMI ENGELLEYENLERİN SONU YAKIN OLDUĞUNU, DÜŞÜNÜYORUM. ÇÜNKÜ ALLAH, ADALETSİZLİK YAPANLARI HOŞ GÖRMEZ.

    HOŞÇA KALIN.

    YUSUF YAMAN

Comments are closed.