Doğal Vitaminler


Dengeli beslenme ile vitaminleri doğal yönemlerle almak mümkündür.

Güneş Vitamini (D Vitamini)

Güneşe maruz kalan vücudun ürettiği vitamin D vitamindir.  Kalsıyum emilimini arttıran D vitamini kemik sağlığına katkıda bulunur, MS diye bilinen multiple sclerosis hastalığını engeller, romatizma ve kalp hastalıklarına karşı koruyucu görev yapar. British Journal of Nutrition dergisine göre dünya nüfusunun 3te biri D vitamininden yoksun. Eğer güneşten yararlanılamıyorsa, yani güneşten D vitamini elde edilemiyorsa, besinlerden D vitamini alınmalıdır. Bunun için bol bol balık ve yumurta yemek öneriliyor

Cilt Vitamini (C Vitamini)

Immunal sistemin (bağışıklık sisteminin) güçlenmesi, kalp hastalığı riskinin azaltılması, tansiyonun düşürülmesi ve parlak bir cilt için gerekli olan vitamin hangisidir? Tabi ki C vitamini! Genel sağlık ve sağlıklı bir cilt için mucizevi vitamin, C vitamini olarak biliniyor. Journal of Chemotherapy dersisinde yayınlanan bilimsel sonuçlara göre, C vitamini, kemoterapi yaptıran kanser hastalarına fayda sağlıyor. Çünkü C vitamini kemoterapi sürecinde bu kimyasal işlemin etkinliğini arttırıyor. Portakal, mandalina, limon ve diğer her türlü narenciyede C vitamini vardır. Ayrıca brokoli, karnabahar ve taze renkli biberlerde de bolca C vitamini bulunur.

012

Göz Vitamini (A Vitamini)

“Bol bol havuç yiyenler karanlıkta iyi görür” derler.. Maryland Üniversitesinde yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre, A vitamini yüklü havuç tüketen insanların yaşlılıkla gelen görme kaybını ciddi miktarda azaltıyor.  A vitamini immunal sistemi güçlendiriyor ve radyant bir cilde olanak tanıyor. Havuçtan başka bal kabağı, kayısı ve ıspanakta A vitamini bulunuyor.

Antioksidan Vitamini (E Vitamini)

E vitamini antioksidandır. Ayrıca beyin aktivitelerini güçlendirir. Beyin hücrelerini korur ve omega-3’lerin vücuttaki etkisini arttırır.  Fındık, fıstık, ceviz, avokado ve ıspanakta bolca E vitamini bulunur.

pazar4Kemik Vitamini (K Vitamini)

Sağlıklı ve sağlam kemikler için K vitamini öneriliyor. NattoPharma K vitamininin faydaları üzerine 3 yıl süren bir araştırma yaptı. Sonuçlara göre K vitamini kemikler için gerekli. Ayrıca kalp ve kardiyovasküler sistem için de K vitaminin gerekli olduğu ortaya çıkarıldı.  K vitamini yeşil yapraklı sebzelerde bulunur. En güzel örnek ıspanak, kuş konkaz, salatalık (hıyar) ve yeşil soğan.

pazar6Dengeli beslenme ile vitaminleri doğal yönemlerle almak mümkündür.