Kalp Hastalıkları ve Kadınlar


Kalp hastalıkları uzun süre erkek hastalığı olarak değerlendirildi. Kalp krizi geçirenler, kalp krizinden ölenler, kalp sorunları olanlar genelde erkekler diye bilinirdi. Oysa kalp krizinden ölen kadınların sayısı gittikçe artmaktadır.

Kalp hastalığının cinsiyeti yoktur; erkek ya da kadın, kalp ve kardiyovasküler sorunlardan eşit seviyede etkilenmektedir.

Göğüste basınç, nefes darlığı, baş dönmesi en belirgin semptomlardır. Özellikle kadınlarda; sırt ağrısı, kollardan birinde ağrı ya da rahatsızlık hissi, boyun, çene ve karın ağrısı olarak da görünür.

kalp hastaliklari2

Halk sağlığı profesyonelleri, hayat tarzında yapılacak değişikliğin kalp sorunlarından kaçmakta en kesin çözüm olduğunu söylüyor. Sigarayı bırakmak, sağlıksız alışkanlıklardan uzaklaşmak, stres kontrolü, hareketli ve egzersiz içeren bir yaşam seçmek, dengeli ve sağlıklı beslenmek kalp hastalıklarından uzak durmanın kesin çözümleri olarak gösteriliyor.

Şubat kalp ayıdır. Bu ayda kalp hastalıkları hakkında bilinçlenmek, bilgiyi paylaşmak, dağıtmak ve hekimlere her fırsatta bu konuda sorular sorarak öğrenmek önerilir. Unutmayın, Şubat kalp ayıdır ama aslında her ay kalp ayıdır. Kalp en hayati organdır.

Kadınlar! Kurtaracağınız hayat, kendi hayatınızdır!! Lütfen kalp ve kardiyovasküler sorunlara duyarlı olalım! Kadınların kalp hastalıklarında erkekleri geçtiğini de unutmayalım.

kalp hastaliklari3

One thought on “Kalp Hastalıkları ve Kadınlar”

  1. Verdiğiniz hizmet ve bilgilendirme için teşekkür ederim.

Comments are closed.