Kalp Hastalıkları ve Vitaminler


Kalp hastalıkları ve vitaminler başlıklı bu yazıda, kalp sorunlarını engelleyen vitamin çeşitlerinden bahsedeceğimi sanıyorsanız yanılıyorsunuz!

Kalp ve kardiyovasküler hastalıklar hem erkekleri hem de kadınları tehdit ediyor. Hatta son zamanlarda kadınların kalp hastalıklarından ölüm oranı, erkekleri geçmiş durumda. Bunlara rağmen önleme yöntemleri herkes tarafından bilinmiyor.

Bildiğim birçok kişi balık yağı içeren hap formunda destekler aldıklarını ve kalp krizine karşı korunduklarını söylüyorlar. Oysa yapılan bilimsel çalışmalar göstermiştir ki balık yağının kalp hastalıklarına karşı önleyici olabilmesi için çok büyük miktarlarda tüketilmesi gerekir. Halihazırda günlük besin destekleyicisi olarak alınan balık yağı genel sağlık için iyidir ama kalp krizi önleyici etkisi yoktur.

Genelde inanılan şey balık yağı gibi besin destekleyicileri olsun, vitaminler olsun alınan bu tür hapların kalp krizini önlediğidir. Bilimsel çalışmalar bu tür haplara güvenmek yerine dengeli beslenmeyi ve kalp dostu yiyecekler seçmeyi tavsiye ediyor (somon, avokado, zeytinyağı, fındık fıstık, orman meyveleri, baklagiller, ıspanak, soya ve keten tohumu gibi). Yani.. Bilmelisiniz ki, balık yağı hapları işe yaramıyor..

Soyunda (genetik) kalp sorunları olan ailelerden gelenlerin, kalp sorunlarını önleyemeyeceği düşünülür. Ailesinde kalp hastalıkları olanların kalp hastalıklarına yakalanma olasılığı diğerlerine göre daha yüksektir ama gereken dikkat gösterilirse bu risk azaltılabilir.

Yani; omega 3 içeren balık yağı hapları hapları kalp hastalıklarını önlemiyor. Yani.. Bilmelisiniz ki, balık yağı hapları işe yaramıyor..

 

Yapılacak şey:

Eğer vitamin almak istiyorsanız alın ama kalp hastalıklarına karşı koruyucu olmadıklarının ispatlandığını da bilin. Kardiyovasküler sorunları önlemenin yolları yukarıdaki kısa listedir! Bu arada bir soru: Kalp dostu avokado yiyor musun?