Zeka mı, bela mı?

Aynada gördüğünüz yüz sizin yüzünüz mü?

Ağzınızdan çıkan sevgi sözleri gerçek duygularınız mı?

Belki evet, bekli hayır…

Belki biraz evet, biraz da hayır.

Yanıbaşınızda yüzünüze tatlı tatlı gülümseyen Baby face sanal ortama girdiğinde Pala Remzi olabilir mi?

Neden olmasın.

Dün gece belki de hiç tanımadığınız, onun da tanımadığı birinin hesabını haclemiş olabilir mi?

Olabilir…

Zekanın olumlu, insanlık yararına kullanılabildiği gibi tam tersi kullanımı da söz konusu.

Doğru kullanılmayan zeka, zeka değil başa beladır.

Konu benim olduğu kadar pekçok kişinin dikkatini çekmiş, düşündüklerini değişik zamanlarda yazmışlardır. Tıpkı Yeminli Mali Müşavir Hüseyin Bozkurt’un yazmış olduğu gibi. Bakın Hüseyin Bozkurt ne demiş zekayla ilgili:

“Süper zeki insanlara hiçbir zaman güven olmaz çünkü kafasında 40 tilki gezer de kuyruklar çarpışmaz misali. Her an sizi satabilir.”

Ne kadar yerinde bir tespit. Ya sizi satar, ya güveninizi satar.

İnternette belki sizin de dikkatinizi çekmiştir son zamanlarda.

Çalınan, ele geçirilen hesaplarla, sosyal paylaşım siteleriyle ilgili sorunlar, şikayetler ilgili bilgi vb ararken önümüze gelen sayfalarda, hesap nasıl ele geçirilir, nasıl hack’lenir, uzun uzun anlatımının yapıldığı sitelere rastlayabilirsiniz, benim de rastlamış olduğum gibi.

Bir insan nasıl bir beyine, psikolojiye sahiptir ki kendisine ait olmayan bir hesabı ele geçirmeyi düşünür ve gerçekleştirir, bir de övünülmesi gereken bir iş yapmış gibi bunu sitesinde veya bir forumda uzun uzun ve de gülücükler kondurarak açıklayabilir?

Son günlerde özellikle facebook’ta hesabı ele geçirip listedeki  kişilere mesaj gönderip para isteyenlerin çoğaldığı, bazı iyi niyetli kişilerin de bu isteğe cevap verdiği görülüyor. Mahkemeye intikal eden birden çok vaka var.

Az önce facebook  hesabımdaki bir arkadaşımın başına aynı şeyin geldiğini ve bir iki kişiyi onun adı kullanılarak dolandırdıklarını üzülerek okudum.

Bu tür ruhunu şeytana satmış, aşağılık yaratıkların günlük hayatta namuslu, dürüst insan ayaklarına yatıp aramızda gerine gerine dolaştığını bilmek de canımı fazlasıyla sıkıyor. Bu tür kişilerin protesto ediyoruz havalarında meydanlarda da olduğunu gayet iyi biliyorum.

Kendilerini kandırabilirler ama gören gözleri, düşünen beyinleri asla.

Sattıklarını zannettikleri sizin insanlığınız, duygularınız olduğunu zannetseler de gerçekte sattıkları kendi ruhlarıdır.

Duygularınızı yok saymayın ama mantığınızı da, beyninizin size sorduğu sorularınızı da yok saymayın. Kuşkularınız varsa eğer üzerinde durun derim. Yoksa sizin için de geç olabilir.

Yeniden “Yerinde kullanılmayan zeka, zeka değil başa beladır.” diyor, kazasız belasız günler diliyorum.

M.Özdaş

2 thoughts on “Zeka mı, bela mı?”

  1. Hayırlı Sabahlar.
    Zihin (zeka) Nefse yol gösterir. Doyumsuzdur. Ego nun emrinde çalışır. AKIL ise Kalp ve Vicdan’a göre yol alır. Gerçek insanın özelliklerini göstermesine yardımcı olur. İnsanın genlerine işlenen yaşam programlarının şifrelerinin çözümünde ve genlerimize işlenen programa göre yaşamamıza yardımcı olur. O nedenle Kuran’da, Aklını kullanmayanları azapta korum diyor, yüce yaratan.
    Hoşça kalın dostça kalın.
    Yusuf YAMAN

  2. Nefs zekadan kaçarsa vay o kişinin haline o halde. 🙂
    Teşekkürler Yusuf Bey.
    Siz de hoş kalın, dostça kalın.

    M.Özdaş

Comments are closed.