Aşk Analizi


Sosyal medyada gezintiye çıkan herkesin görmeye alıştığı konulardan biri aşk! Öyleyse aşk analizi yapmanın zamanı gelmiştir!

Herkes aşık. Herkes aşkla yaralanmış. Herkes mağdur. Herkes sitemkar. Bir kitap kulübü söyleşisinde yeni yazarlarımızdan biriArtık Türkiye’de en çok yapılan edebiyat aşk edebiyatıdır.” demişti. Bu yönde artan taleplere karşılık vermek için sitemizde artık aşk içerikli bir köşe var. Genç ve dinamik şairimiz Hasret, aşk üzerine yazıyor. Kendisini okuyarak desteklemeniz dileğiyle..

Twitter’da “Aşk nedir” zaman zaman tweetleri dolaşır. Aklımda kalan birkaç tanesini hemen sıralayabilirim:Aşk güzeldir. Aşk yandırır. Aşk mutluluktur. Aşk acıdır. Aşk bedavadır. Aşk bir sudur, iç iç kudur.. Ve bunun gibi kimi manalı, kimi uyduruk milyonlarca düşünce..

Aşk mutluluk getirir ama; gözyaşı ve hüzün de verir. Karşılıklı aşk bulmak, ona sahip çıkmak ve ömür boyu saklamak zordur. Karşılıklı aşkta ortak payda mutluluktur; iki kişinin enerjisi yine kendilerine enerji olarak döner. Peki ya karşılıksız aşk? Karşılıksız aşk en iyi ihtimalle can acıtır.
Sosyal medyada gezinen herkes artık aşk analizi yapabilir! Ben de onlardan biriyim ve bunun için şu noktaları irdelemek gerektiğini düşünüyorum:
Sevgi, ortak çıkar, güven, destek ve maneviyat.

Sevgi

Aşkın canlı kalabilmesi için enerji gerekir. Enerji, iki kişinin de sevmesi ve sevilmesiyle mümkün olur. Enerjinin özü sevgidir.

Ortak Çıkar

Ortak çıkar dediğimiz şey iki sevgilinin bu birliktelikten sağladığı kazançtır. Her iki taraf da birlikteliğin verdiği doyumu hissetmelidir, yoksa aşk yaşamaz.

Güven

Güven olmayan ilişki canlı kalamaz. Güven sayesinde saygı ortamı sürdürülebilir. Karşılıklı güven yoksa ilişki zayıflar.

Destek

Bütün ilişkilerde stres vardır. Dolayısıyla anlaşmazlıklar, tartışmalar ve kavgalar olur. Bu süreçte iki tarafın anlayışı ve birbirine desteği şarttır. Destek; duygusal, finansal, zihni, manevi, sözlerle ve iş gücüyle olabilir. Önemli olan zor zamanlarda iki insanın kenetlenmesi, dayanak sağlaması ve gelecek güzel günlere umutla bakmasıdır.

Maneviyat

İki sevgiliyi yapıştıran zamk maneviyattır. Kanımca maneviyatın etrafına örülmeyen ilişkiler yürüse bile sakattır. İki sevgilinin birbirine söyleyeceği güzel sözler içten gelen dualar da içermelidir.

Aşk yukarıdaki öğelere sahipse denge vardır; karşılıklıdır. Aşk analizi yaparken sevgi, ortak çıkar, güven, destek ve maneviyat gibi öğelerin varlığına bakılmalıdır. Bunlar aynı anda yoksa; aşk kırılgan ve zayıftır.

Laf aramızda.. Kimse aşk analizi felan yapmaz. Olsa olsa böyle bir analiz #füzyonblog’da yapılır! Aşk analizi mi olurmuş demeyin. Bakın, oluyormuş!aşk güven içerir