Yirmilik Dişleri Çektirmeli mi?


 Doğal yaşam koçları ve konu uzmanları yirmilik dişleri çektirmenin gereksizliğine inanıyor.

Ağızda ve dişlerde sorun olmadığı sürece yirmilik dişleri çektirmenin para avcılığından öte birşey olmadığı düşünülüyor. Yirmilik diş çektirme işleminin ağrılı, acılı ve tehlikeli bir proses olduğunu belirten uzmanlar, böylesi devasa ameliyatların hastaya finansal açıdan külfet ve risk getirdiğini, diş doktorlarına ise bol gelir sağladığını iddia ediyorlar.

Uzmanlar yirmilik dişlerin çekilmesine karar verecek olan kişinin diş doktoru olduğunu söylüyorlar ama bu kararların genelde keyfi olduğunu da belirtiyorlar. O nedenle etik bir proses olmadığının altını çiziyorlar.

Konu uzmanları; kanser doktorlarının yüksek gelir getiren kemoterapi tedavisi önerdiği gibi, diş doktorlarının da gereksiz ve mantıksız yirmilik diş çekme işlemini, “korku” faktörüyle yaptıklarını iddia ediyorlar. Hastaya söylenen korkutucu sözlerden bazıları; bu dişlerin çekilmemesi durumunda, ağzın kalabalıklaşacağı, ağız şeklinin değişeceği, dişlerin çirkinleşeceği ve dayanılmaz ağrılar duyulacağı şeklinde.

Bazı uzmanlar bunların korku taktiği olmaktan çok yalan olduğunu düşünüyorlar. Kar amaçlı yalanlara kanılmaması gerektiğini söylüyorlar.

yirmilik
Kimseye zararı olmayan yirmilik dişler..

Ayrıca bu ameliyatların çok ağır geçtiği, koma ve ölümlerle bile sonuçlandığı da raporlarla belirtiliyor. Bu durumda çocuğunuzun ya da kendinizin yirmilik dişini çektirmeden önce, kesinlikle gerekli olduğundan emin olmalısınız. Ama nasıl? Belki hayır” demeyi öğrenerek işe başlayabilirsiniz. Diş hekimi sizi yine de ikna etmeyi başarabilir.. Siz yine de olayın keyfiyetinden haberdar olun!