Erkek Cinsel Sağlığı ve Cep Telefonları


Önce erkeklere bir soru: Cep telefonunuzdan ayrıldığınız oluyor mu? Cinsel sağlığı korumak adına, belki telefon taşıma süresini sınırlandırmanızda fayda vardır!

Telefonlardan yayılan elektromagnetik radyasyon, erkeklerde cinsel sağlığı tehdit ediyor.

Günde 4 saatten fazla cep telefonu kullanan erkeklerde cinsel iktidarsızlık problemi ortaya çıkıyor. Araştırmacılar telefon kullanımına sınır getirmeyi öneriyor.

Bu konuda iki değişik çalışma aynı anda yapıldı. Bir tanesi Avusturya’da diğeri ise Mısır’da sürdürüldü. Her ikisi de peniste ereksiyon kusurunun (sertleşme sorunu) nedeni olarak cep telefonu kullanımını gösterdi.

Araştırmaya katılan bilimciler, telefonunu açık olarak günde 4 saatten fazla taşıyan erkeklerin erektil disfonksiyondan muzdarip olduklarını söylerken, elde veya cepte, telefonu açık bir şekilde taşıma süresine limit getirmeyi tavsiye ettiler.iktidarsizlik2

Kısaca, cep telefonundan yayılan elektromagnetik radyasyon erkek üretkenliğini tehdit ediyor. Bu çalışmalarda sperm sayısına bakılmadı. Ve araştırmacılar daha büyük kitlelerde aynı çalışmanın tekrarlanacağını bildirdi.

Erkek cinsel sağlığının cep telefonlarıyla ilintili olduğu konusunda daha önceden de çalışmalar yapılmış, benzer sonuçlar alınmıştı. Birçok çalışmanın sonucu, cep telefonlarının erkekte kısırlık oluşturduğu sonucunda birleşmiştir. Seks hayatınız verimsiz ise, belki de cep telefonunu taşıma süresini 4 saatten aza çekmenin zamanı gelmiştir!iktidarsizlik3