Üç Zehirden Biri GDOlu Gıdalar


Üç zehir dendiğinde un, şeker ve yağ düşünmüş olabilirsiniz. Bu gıda maddelerini yine de düşünün ama bahsedeceğim bu üç şey yenmemeli, içilmemeli ve enjekte edilmemeli. Bunlardan biri GDOlar..

Bahsedeceğim zehirler doğrudan verilerek zarara neden olmuyor ama bir şekilde alıyoruz. Aldığımızı bilerek almaya devam edersek, kendi seçeneğimizdir. Sözü geçen zehirler yemeklere, suya ve ilaçlara katılıyor. Dediğim gibi farkındalık önemli. Eğer bile bile almaya devam edersek o tamamen kişisel seçimdir.

Üç Zehirden biri GDO, diğerler florid ve civa..

Genetiği değiştirilmiş gıdalar (GDO). Biyoteknoloji ile genetik yapısı değiştirilmiş gıda maddelerinde etiket yok. Dolayısıyla tüketici yediği gıda ürünlerinin hangilerinde genetik değişiklik yapılmış bilmiyor. Bu gıda maddelerinin tüketimi kanser, organlarda hasar ve kısırlık nedenidir. En bilinen GDO ürünleri mısır ve soya fasulyesi ve mamülleridir. Eğer bu ürünleri organik olarak tüketmiyorsanız, büyük olasılıkla GDOlu olanını yiyorsunuzdur. Ve dışarda, restoranlarda yenilen yiyecekler de büyük olasılıkla GDOlu ürünlerdir!

 

Suya katılmış florid. Türkiye’de çeşme suyuna florid karıştırılmıyor diye biliyorum. Önceleri şehir suyuna florid katılırdı, bu uygulama değiştirildi diye duydum. Şurası bir gerçek ki, eğer içme suyunda florid varsa bu demktir ki suyu içenler kimyasal maddeler ve ağır metaller de alıyorlar. Florid çocuklarda düşük IQ seviyesine neden oluyor. Şehir suyunda florid bulunan hanehalklarının suyu filtreleyerek içmesi önerilir.

Aşılarda bulunan civa. Özellikle grip aşısı yaptıracak olanların etiketi okuyarak emin olması önerilir. Eğer aşıda civa bulunuyorsa belki de en iyisi o sene için üretilmiş diğer girp aşısı seçeneklerine baklmalıdır. Civa nörotoksik bir metaldir. Organlarda hasar yapar, böbrek yetmezliğine, zihin karışması ve şaşkınlık hislerinin ortaya çıkmasına neden olur. Alzheimer hastalığının tırmanışa geçmesinin nedeni bile olabilir.

Yaygın olarak sunulan üç zehiri bilmek herkesin hakkıdır. GDO da dahil, bunları bilinçli olarak tüketip tüketmemek ise seçeneğe bağlıdır.

gdo