Twitter’in Yeni Görüntüsü


Twitter’in yeni görüntüsü, Facebook gibi.. Google+ gibi.. İkisinin de özelliklerini yansıtıyor ama eskisi gibi kendine özgü, orjinal ve özgün değil!

Twitter daha önceden de yaptığı gibi, kullanıcılarına sormaya gerek görmeden yeni dizaynı test etmeye başladı bile! Amaç küçük bir grup Twitter kullanıcısı üzerinde etkilerini görmek ve belki daha sonra sorular sorarak yeni görünümün kullanışlılığını anlamak.

Yeni görüntüye alışmak biraz zaman alacak gibi.. Bunun bir nedeni diğer profilleri kendi hesabından otomatik olarak görebilme imkanı. Doğal olarak bu görüntü Twitter’in yıllardır kullandığı görüntüden çok daha değişik ve ilk bakışta “Ben neredeyim? Burası Facebook mu?” dedirtiriyor.

Artık herşey fotoğraflar ve videolarla daha kolay ve çabuk anlatılabildiği için Twitter’in bu yeni görüntüsü de görsellere daha fazla olanak sağlıyor. Eskiden sayfa yukarıdan aşağı kayardı, bundan böyle yukarıdan aşağı, sağdan sola, çapraz 🙂 ve diğer her türlü gidip gelmeler mümkün olacak.

Bu yeni dizayn ile Twitter “Tweets” ve “Tweets and Replies” opsiyonları koymuş. Profil fotoğrafının altında fotoğraflar/videolar kategorisi yerleştirilmiş. Kimin takip edildiği, takipçiler ve listeler de yine burada yer alıyor. Bu arada profil fotoğraflarının boyutu da büyümüş, kullanıcılar daha büyük fotoğraflar paylaşabilecek. Herkesçe görülmesini istediğimiz bir Tweeti giriş sayfasına pin etmek mümkün (asmak mümkün). 

Tüm bu değişiklikler, sayfamıza girerek ne tür bir Tweetçi olduğumuzu anlamak isteyen ziyaretçiler için.. Home ve Notification kısımlarına dokunulmamış.

Neden Facebook’a benzemiş derseniz, cevabımız “daha fazla reklam yerleştirebilmek için”.. Daha çok para, daha çok kar.. Eğer Facebook kazanıyorsa, Twitter yeni görüntüsüyle [Facebook’a benzeyip] neden kazanmasın?