Japon Kadınının Diyeti


Japon kadının diyeti dünyaca bilinir. Neden derseniz çünkü Japonya’da kadınların ortalama ölüm yaşı 86’dır ve bilim insanları bunun nedenini Japon kadınının yiyip içtiklerine bağlıyor. Bu konuda yapılmış birçok araştırmaya bir yenisi daha eklendi.

Neler yiyorlar?

Bolca balık, sebze ve yeşil çay günlük diyetin belkemiğini oluşturuyor. Daha spesifik olarak, Japon kadını düşük kalorili yiyecekleri ve küçük porsiyonları tercih ediyor. Genelde Japonlar, batılılara göre yüzde 25 daha az kalori tüketiyor. Bütün bunlara ek olarak diyetlerinde yer alan yiyecekler hastalık-savar (kanser-savar) yiyecekler olarak biliniyor. Haftada en az bir kez balık yiyorlar.

Diyetlerinde bolca tahıl, sebze ve soya fasulyesi bulunuyor. Deniz yosunu da hergün yedikleri gıda maddeleri arasında. Eğer Japon restoranlarına gittiyseniz denemiş olabilirsiniz; deniz yosunu salatası biraz fazla çiğneme gerektirse de oldukça lezzetlidir. Ve tabi çok sıhhidir.

Japon yosun salatasi

Japonların geleneksel diyetinde ahtapot da bulunuyor. Ahtapotun kolesterolu ve tansiyonu düşürdüğü biliniyor. Japonlar yiyecekleri ya çiğ ya da az pişmiş yiyorlar. Geleneksel diyetlernde kızartma ve fazla işlenmiş yani prosesten geçmiş hiç bir yiyecek bulunmuyor.

Japon kadınının yemeye alışık olduğu diyet nedeniyle uzun yaşadığına dair yapılan bilimsel çalışmanın sonuçları ONS tarafından yayınlandı.

Akdeniz diyeti

sushi

bot2

bot1

One thought on “Japon Kadınının Diyeti”

  1. BU BİLGİLERİ SİSTEMATİK BİÇİMDE ORTA OKULLARDAN BAŞLATIP, YENİ NESİLLERE AKTARMALI VE ÖĞRETMELİYİZ. OSMANLICA ÖĞRENELİM VE DEDELARİMİZİN MEZAR TAŞLARINI OKUYALIM. NEYİ Mİ, DOĞUM VE ÖLÜM TARİHLERİNİ, ORTALAMA YAŞLAR, 50 Yİ GEÇMEZ. BU ÖMÜRÜ BİZE ÖYLE Mİ,
    YAZDILAR, JAPONLARA BAŞKA MI YAZDILAR, BİLİNMEZ ??? HAYIR, BİLİNİR. ALLAHIN BİZE VERDİĞİ DOĞA KİTABINDA, ANATOMİ VE BESLENME BÖLÜMÜNDE BUNLAR YAZILIDIR . JAPONLAR OKUDU VE ANLADI. BİZLER İSE TEBMELLİK KADERİNDEN KURTULAMADIĞIMIZ İÇİN, BÖYLE KEDERLİ YAŞIYORUZ.
    DÜNYADA EN HAKİKİ MÜRŞİT ( YOL GÖSTEREN ), İLİMDİR.
    MUSTAFA KEMAL ATATÜRK.
    BUNU HALA ANLAYAMAYACAK AKILSIZLAR DAHA BİTMEDİ.

Comments are closed.