En Uzun ve Çok Sıcak Günlerde Ramazan



İslami takvime göre dokuzuncu ay olan Ramazan, tüm dünyada Müslümanlar tarafından coşkuyla kutlanır. Özellikle bu ayda ibadet, oruç, zekat, dualar ve Allah’a teslimiyet her zamankinden daha çok ön plana çıkar. Ne kadar sıcak ya da uzun günlere rastlarsa rastlasın, Müslümanlar bu ayda gün ağarmasından gün batımına kadar oruç tutmaya özen gösterirler.

2014 yılının Ramazanı, Haziran ayının sonu itibariyle başlıyor. Abu Dabi Uluslararası Astronomi Merkezine göre, çeşitli dünya ülkeleri bu yıl en az 14 saat, en fazla 20 saat olmak üzere değişen sürelerde oruç tutacak.

ramazan ve sıcak ve uzun günler

Bakalım hangi ülkelerde gün boyunca kaç saat oruçlu kalınacak:
Güney yarım küredeki ülkelerde, örneğin Şili’de, oruç tutma süresi yaklaşık 10 saat çünkü oralara kış geldi!

Suudi Arabistan ve Yemen’de 14 saat; Hindistan, Pakistan, Bangladeş ve Sri Lanka’da 14.5; Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn ve Kuveyt’te 15 saat; Irak, Suriye ve Lübnan’da yaklaşık16 saat oruç tutulacak. Türkiye’de oruç süresi bu yıl 17 saat. İtalya’da 18, Fransa’da 19 ve Almanya’da 20 saat süresince oruç tutulacak.

Hava sıcaklıklarının da birçok Kuzey yarım küre ülkesinde yüksek seviyelere ulaşılacağı bildiriliyor. Oldukça uzun ve sıcak günlerde Ramazan orucu tutmaya niyet edenlerin oruçlarını Allah kabul etsin.

Uzun ve Sıcak Günlerde Ramazan ve Diyabetler

Uzun ve Sıcak Günlerde Ramazan ve Hamileler