Kabus-Bakteri ve Güçten Düşen Antibiyotikler



Kimyasal maddelerin, antibiyotiklerin ya da deneysel ilacın öldüremediği bir süper mirop düşünün. Kabus gibi bir bakteri yani.. Şimdi bu süper mikrobun, gerçekte insanların hayatını tehdit etmeye başladığını ve kurtulmanın imkansız olduğu düşünün. Evet, kabus-bakteri gerçek bir mikroptur ve karşısında tıp camiasının eli kolu bağlanmış durumdadır! Çünkü antibiyotiklerin sonu gelmiş bulunmaktadır!

Amerikan Sağlık Bakanlığı, “post antibiyotik çağını” yaşamakta olduğumuzu itiraf ediyor! Bakanlığın açıklamasına göre; antibiyotiklere dirençli bakteriler korkulu rüya olmaktan çıktı ve hayatın korkunç bir gerçeği haline geldi. Ve bu küresel bir problemdir.

Çok değil, 5 yıl önce antibiyotiklerle tedavi edilebilen birçok hastalık artık iyileştirlemiyor; bunun nedeni gerekli-gereksiz kullanılan anatibiyotilerdir. İlaç gereksiz ve fazla kullanıldığından gücünü yitirirken süper mikrop palazlandı.

Şu anda küresel bir humma yaşanmaktadır ve bunun tek nedeni modern ilaç olarak bilinen antibiyotiklerin etkisini yitirmiş olmasıdır. İnsanların antibiyotik öncesi zamanlarda nasıl çareler arıyorlardıysa, şimdi aynı şekilde çareleri gözden geçirmeleri bekleniyor. Doktorlar hastalıkların yalnızca ilaçla iyileştirilebileceğini düşünüyorlar. Oysa belki de doğal yiyeceklerden ve diğer maddelerden antibiyotik olarak yararlanabiliriz. Linkteki yiyecekler birer antibiyotiktir..

Post-antibiyotik çağında, küçük yaralar bile büyük sorunlara dönüşebilir. Şimdiye kadar hoyratça kullandığımız antibiyotikleri daha az kullanarak bu sorun çözülebilir.. Ama tüm insanlık olarak buna geç kalınmış da olabilir.. İlaç şirketleri fazla kar getirmeyen antibiyotik araştırmalarına yönlenirlerse kısa sürede güçlü antibiyotikler bulabilirler ama kârsız bir çalışmaya kim yatırım yapmak ister?

Kabus-bakteri dünya nüfusunu kısa sürede epey gerilere çekebilir.. Burada anlatılanlar kurgu değildir. Ve durum burada anltildiğından daha vahimdir. Kabus gibi değil mi? Unutmadan! 16 – 22 Kasım Dünya Antibiyotik Farkındalık Haftasdır! bilin istedim..

Uyanık ve bilinçli yaşamak
Daha az antibiyotik kullanmak mümkün