Aşka Tutunmak – Bilal Karabulut

Liderler ille de siyaset meydanından çıkmaz. Yan komşunuz yaşlı teyze size liderlik yapabileceği gibi, anneniz de sizin lideriniz olabilir. Henüz ilk öğretimde kendi arkadaşlarına liderlik yapacak kapasitede nice genç insan vardır. Yazarlar, sanatçılar, öğretmenler, işadamları ve diğerleri.. Liderler hayatın her alanından çıkabilir ve beyninizin kıvrımlarında yer edebilirler. Ben de bir liderle tanıştım. Tanışmamız fiziksel ortamda olmadı, düşünce boyutundaydı. Memnun oldum. Sözünü ettiğim lider Aşka Tutunmak isimli romanın yazarı Bilal Karabulut.
Kendisi bir akademisyen. Kitabında üniversite ortamını kullanarak değerli bilgiler veriyor ve eseri ilginç bir kurgunun etrafına örüyor. Aşkın bir beşeri bir de uhrevi şekilde görünebileceğini düşünen ve bu dar çerçevede kalmış bir insan olduğumu bana son derece zengin bir dil yapısı ve kelime haznesiyle anlatan yazara teşekkür ederim. Aşk-ı nefsani, aşk-ı şeytani ve aşk-ı ilahi.. İsimlerinden de anlaşılacağı gibi nefs, akıl ve iman yoğun bağlılıklar.. Bu üçünün birlikteliği ve amaçlarının tartışılması da kurguyu ilginç hale getirmiş.
Dediğim gibi romanda fikirler çizgi dışı, anlatım, biçem ve dil de çok zengin. Öyle zengin bir dil ki daha önce bildiğim şeyleri bile bambaşka bir lezzetle yeniden değerlendirdim. Hiç bilmediğim şeyler öğrenirken enfes cümlelerin ve düşüncelerin altını çizdim. Çocukluğumdan beri öğrene geldiğim, dinleyerek büyüdüğüm olaylar, hikayeler, masallar ve düşünceler bu kitapla yepyeni birer yüz kazandı. Bu kitap fikir liderliği yapmak üzere yazılmış. Ve fikir liderliği tanımı, yazar için bence hafif kalıyor. Yediden yetmişe herkesin öğreneceği veya yeniden hatırlayacağı mücevherlele dolu.
Kimsenin okuma zevkini engellemek istemem o nedenle kurgudan bahsetmeyeceğim. Sadece bilmenizi isterim ki kitapta dehşet bir sürpriz var. Ve ben, dedektif misali dikkatli bir okuyucu olduğumu sanan ben, bu sürprizi 188inci sayfaya gelene değin anlayamadım.
Fikirler ve anlatım biçimi çok zengin. Yazar bir akademisyen olduğu için anlatım biçimi de o yöne kayıyorsa da zevkle okunan, çabucak bitirilen, bitirildiğinde dimağda hoş bir tat bırakan bir yapıt.
Aşka Tutunmak isimli bu romanı genç yaşlı, kadın erkek, inanan inanmayan, eğitimli eğitimsiz ve diğer herkese öneririm. Son sayfayı da okuyup kitabı kapattığınızda farklı bir düşünce yapısı geliştirmiş olabilirsiniz ve dolayısıyla fikirlerinizde bir bahar esintisi hissedebilirsiniz. Bu kitabı iyilik kumbaranıza itinayla yerleştirin derim..

2 thoughts on “Aşka Tutunmak – Bilal Karabulut”

  1. Gercekten cok güzel akici bir okadarda bilgi icerikli bir kitapti.Herseyden önemliside hic bir kitapta benzeri bir tat almamistim.bizi bu kitap ile tanistirdigi icin Bilal Karabulut a cok tesekkür eder eserlerinin devamini bekleriz.

  2. Tanistirildigima memnun bir haleti ruhiye icinde olmaliyim ki henuz okumadim ama ilham sacan Ruhani Usta ismini buldum ben de yazara 🙂

Comments are closed.