Bir Kadın Hikayesi: Sahtekar Sevgili

 

Istırap dolu bir kadın hikayesi daha paylaşıyorum.. Sahtekarlık parayla satılsaydı keşke..

Bu genç kızın hikayesi üniversite yıllarına gidiyor. Sevgilisi kendisi gibi üniversitede okuyor. Oldukça yakışıklı, atletik, çekici bir genç adam. Kız, genç adamı ölesiye seviyor. Anlatırken sevgisini öyle tanımlıyor ki “ondan daha çok sevdiğim hiç birşey olmadı” diyor.

Birgün genç adam arkadaşlarıyla futbol oynarken yığılıp kalıyor. Arkadaşları tarafından evine götürüldüğünde çoktan ruhunu teslim etmiş.

Genç kız tüm bunlardan habersiz akşama gidecekleri filmin hayaliyle eve geliyor çünkü birkaç gündür birbirlerini görmemişler.  Eve girdiğinde salonda öylece oturan annesini görüyor. Annesi sessiz. Sadece karşı duvara bakarak oturuyor.

Annesine sormadan anlıyor ki bir şeyler yanlış.. Hemen aklına sevgilisi geliyor. Onun başına birşey gelmiş olacağını hissedip yüreği hopluyor. İkisi birbirine bakışıp dakikalarca öylece kalıyorlar. Sonunda genç kız sessizliği bozuyor ve ona birşey olup olmadığın korku ile soruyor. Annesi, genç adamın annesinin aradığını ve futbol oynarken kalp yetmezliğinden öldüğünü söylüyor bir çırpıda.. Sessizlik sürüyor.  Genç kız ne diyeceğini, ne yapacağını bilemeden sessizliğini sürdürüyor. Şoka giren genç kız, birkaç dakika sonra odasına kapanarak ağıtlara gömülüyor.

Ve anlaşılıyor ki genç adamın kalbinde bir delik varmış ve o yaşına değin hiç bulgulanmamış. O gün futbol oynarken delik nedeniyle kalp durmuş.

Genç kız tam 10 yıl boyunca odasında sevgilisi için yaptığı mabed köşesinde hüzünleriyle avunuyor. Oraya sevgilisinden geriye kalan tüm anıları yerleştiriyor. Mabede kimsenin yaklaşmasına, el sürmesine izin vermiyor. Başka sevgilisi olmuyor, hiç kimseyi görmek, düşünmek, sevmek istemiyor. Mabed köşesiyle adeta bir sığınak oluyor.

Birgün babasının çalışma odasında bir şey ararken sararmış bir gazetenin köşesi dikkatini çekiyor. Babasının sadece çok önemli şeyleri sakladığını bildiğinden, gazetenin önemli bir haber için saklandığını düşünerek merakla açıp okuyor.

Okuduklarıyla dehşete düşüyor.. Ön sayfada magazin haberi gibi görünen yazı ölen sevgilisini ve nasıl öldüğünü anlatıyor. Adı ile, soyadı ile ve fotoğrafları ile.. Başka birisinden bahsetmiyor! Ölen sevgili ile ilgili bir haber bu!! Sevgilisinin futbol oynarken kalp yetmezliğinden öldüğü tüm detaylarıyla yazılı. Ardında kalan sevgilisinin bu ölümü kabullenmekte nasıl çaba harcadığı, nasıl ıstıraplara gömüldüğü de anlatılıyor. Fakat sevgilisi diye adı geçen kadın, bu genç kadın değil! Bamabaşka bir kadının adı ve fotoğrafları verilmiş.. Evet.. Tahmin ettiğiniz gibi.. Genç adamın bir başka sevgilisi daha varmış!

10 yıl boyunca sevgilisi için tüm hayatını karartmış, gece gündüz yas tutmuş bu genç kadın, gazetedeki haberi okuduktan sonra ne yapacağını bilemeden kalakalıyor. Meğerse onca yıl ağlayıp yandığı adamın bir başka sevgilisi daha varmış.

Bu gerçeği babası biliyormuş ve kızına yansıtmamış. Babası kızının büyük acılardan geçtiği o süreçte böyle bir haberle iyice dibe vurmasından korkmuş olmalı.

Genç kadın babasıyla bu konuda hiç yüzleşmemeyi tercih etmiş. O gün gazeteyi eski yerine koyarak odadan ayrılmış.

Şimdi gel de çık işin içinden.. Bu kadınlardan hangisi daha çok yandı sahtekar sevgilinin ölümüne? Hangisi ıstırapta bilen var mı? Peki ya sahtekar sevgili hakkında ne düşünüyorsunuz?

2 thoughts on “Bir Kadın Hikayesi: Sahtekar Sevgili”

  1. Daha önceden de okuduğumu sandığım oldukça güzel ve anlamlı bir hikaye..!
    Bana AŞKIN ilginç bir tarifini hatırlattı bu hikaye….!?
    AŞK; HİSSETMEDİĞİN HİSLERİ HİSSETTİĞİNİ HİSSETTİĞİN AN;HİSSETTİĞİN HİSTİR…!?
    YÜREĞİNİZE SAĞLIK SEVGİ İLE KALIN..! D.U

  2. Sahtekar sevgili son sahtekarlığını yapmış.Acı çekenlere ise, keşke daha dikkatli olsalardı,mutlaka bir açık vermiştir diyorum.Bir de ne sevgiliymiş! ardından on sene inzivaya çekilmeye neden olan özellikleri ne acaba bayağı merak ettim.Paylaşım için teşekkürler.Sevgiyle kalın ve sadık insanlar olsun hep dilerim etrafımızda.

Comments are closed.