Hasret’ten Aşk

Aşk

Aşk

Aşk

Herkesin ağzında aşk. Herkeste aşk. Hasret’te aşk..

Şiirlerde aşk. Şarkılarda aşk.. Mektuplarda.. Uykusuz gecelerde.. Sonbaharda.. Hasret’te aşk..

Ağıtlarda aşk. Çaresizliklerde, tükenmişliklerde, isyanlarda aşk.. Hasret baştan aşağı aşk..

Üç harftir aşk. Mana derindir; o yüzdendir insanı derinlere götürmesi..

Aşk evrenseldir. Aşk bir büyü gibidir. Anlatması kolay değildir. Anlatması zordur. Aşksız yaşanmaz. Aşk yoksa ararsın. Belki de aşkı aramamalısın. Onunla Allah tarafından karşılaştırılmalısın. Kim bilir? Belki birgün bulur seni de aşk. O zaman dersin, bumuymuş aşk?

Aşkı bulursun da ne yapacağını bilemezsin. Kaybetmekten korkar durursun.  Aşk mutluluk verir ya en çok da hüzün verir çünkü fani aşk uzun sürmez.  Dünya aşkı ne senle ne sensiz gibidir. Can yakar, acıtır. Acılar şekere bulanmış zehirdir.

Aşk ürkütücüdür. Bazıları aşktan kaçar. Onlar kalplerini yüksek duvarlarla çevrelemişlerdir ki giren olmasın. Bazıları aşkı arar ve bulunca atlar. Bazıları her bulduğunu aşk sanar. Aşkı kimse tam olarak tanımlayamaz. Herkes aşk hakkında kendi yaşadıklarını  bilir, yaşamışsa eğer..  Herkesin söyleyecek az çok bir şeyler vardır. En güzel aşklar edebiyattadır. Şiirlerde.. Romanlarda.. Şarkılar ve türküler de aşkı dokunaklı en kallavisinden anlatır.. Başından aşk geçen herkes bir şeyler söyleyebilir.  Aşk yürektedir.  Aşk bedenden ve tenden önce, gönüldedir.

Ben de söyleyim aşk nedir: Aşk başlamadan biten hatıralardadır. Bir ömür boyu sürecek, yerine hiç birşey konulmayacak gönül yüküdür. Tatlı yüktür. Yük olmayan yüktür. Aşk bir hançerdir. Yüreğe saplanır, kanırtırsın çıkmaz gömüldükçe gömülür. Kanadıkça kanar. Acıdıkça daha çok seversin. Sevdikçe acıtır. Öldüm dersin ölmezsin, yanıp tutuşmaya devam edersin. Derdin aştır, dermanın aşıktır.

Sen! Aşkı yaşayabilmek varsa kaderinde, mutlu ol! Ben aşktan nasibimi aldım. Ve isterdim ki sen de aşktan nasibini benden alsaydın. Delice aşık olduğun ben olsaydım. Adım dudaklarını yaksaydı, içini kanatsaydı, “aşktan nasibimi aldım Allah’ım lütfettin” diyerek dua etseydin. Ben ki dualarımda hala sendeyim.

İncilerle, mercanlarla, yakutlarla, topazlarla süsledim aşkımı. Ömürlük aşkımı..

senin için aşk ve kalp

Sevdalılara Hasret’ten iyi dilekler.. Gerçek aşklara, karşılıklı aşklara, iki taraflı dürüst aşklara, ömürlük aşklara..

//Hasret’inden.