Kansere Karşı Selenyum

Brokoli kanser önleyici bir gıda maddesi olarak bilinir. Sarmısak da kanser önleyici özelliğe sahiptir. Son araştırmalara göre kansere karşı selenyum öneriliyor..

Danimarka’nın Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir çalışmanın sonuçlarına göre selenyum kanser savar bir mineral olarak bulgulandı. Hatırlatalım.. Sarmısak ve brokoli bol miktarda selenyum içeriyor. Öyleyse sarmısak ve brokoliden vazgeçmeyelim!

Araştırma sonuçlarına göre selenyum mineralinin kanseri nasıl savuşturduğu konusu bir hayli ilginç..

Bildiğiniz gibi bağışıklık sistemi (immünal sistem) vücuttan toksik (zehirli) atıkları atmakla, hasar görmüş hücreleri onarmakla ve dolaşıma girmemesi gereken bakterileri (mikropları) ayıklamakla meşguldür. Fakat bazı kanser hücreleri öyle azılıdır ki, immünal sistemi kırıp vücuda girmekte oldukça başarılıdırlar. Bu noktada selenyum devreye giriyor ve bağışıklık sisteminin gereğinden fazla çalışmasını önlüyor çünkü kanser hücrelerinin saldırmasını engelliyor.

Araştırmacılara göre fazla çalışıp yorulan bağışıklık sistemi, bir an geliyor ki tükeniyor; bu noktadan sonra çöküşe geçiyor. Bazı selenyum bileşikleri, özellikle sarmısak ve brokolide doğal olarak bulunan bileşikler, bağışıklık sistemini çökerten kanser hücrelerine karşı agresif bir rol oynayarak dolaşımdan dışarı atıyor. Selenyumun sözü edilen bileşikleri, özellikle cilt kanseri (melanoma), prostat kanseri ve kan kanseri (lükemiya) gibi türlerde başarılı oluyor.

sarmisak kanser onlerBu sonuçlara göre ilaç endüstrisi selenyum deposu vitamin ve mineral bileşikleri üretmeye geçeceklerdir [hezüz geçmediyse].. Fakat bu ilaçlar piyasaya çıkana kadar günlük diyete selenyum eklemek iyi fikir olabilir.brokoli kanser onler

  • Brokoli ve sarmısak yemeye devam edelim
  • Bazı mantarlar bolca selenyum içeriyor; örneğin şitaki mantarı ve beyaz-düğme mantarı
  • Bakla, kahverengi pirinç, mercimek, ayçekirdeği, susam ve keten tohumunda da yoğunlukla selenyum bulunuyor
  • Lahana ve ıspanak selenyum içeren sebzelerdir
  • Midye ve ton balığı selenyum ihtiva eden deniz ürünleridir
  • Selenyum yüklü yumurta ve cevizi de unutmayalım

Kanserle savaşta selenyum bileşikleri içeren ilaçlar eczane raflarını doldurana kadar yukarıdaki listeyi başucu listesi yapabiliriz..