Çörek Otunun 6 Faydası

Amerika’da kara susam diye bilinen çörek otu küçüktür ama faydaları büyüktür işte bu nedenle son zamanlarda bolca kullanılmaktadır. Doğu kültüründe binlerce yıldır bilien çörek otu batıda son zamanlarda popüler bir baharat haline gelmiş bulunmaktadır. Peygamber Efendimizin S.A.V. “Çörek otunu kullanmaya devam edin, çünkü onda ölümden başka her hastalığa şifa vardır.” dediğini hatırlayalım..

Çinliler çörek otunun yaşlanmaya karşı faydalarını yüzyıllardır bilmektedirler. Bununla birlikte birçok sağlık faydasından emin oldukları için günlük diyetlerinde yoğunlukla kullanmaktadırlar. Aşağıda listelenen 6 fayda, Çin kültürüne ait inançlardan esinlenilerek hazırlanmıştır.

Çörek otu yaşlanmayı engeller
Çinliler için çörekotu tam manasıyla bir gençlik iksiri! İlerleyen yaşla meydana gelen deformasyonlar, endişeyle meydana gelen yıpranmalar, ağaran saçlar, görme bozuklukları, işitme kaybı ve ötesi.. Çinliler tüm bu yaşlılık belirtilerini yok ettiğine inandıkları çörek otunu her fırsatta diyetlerine katıyorlar. Haklılar çünkü çörek otu B vitamini ve demir içeriyor. Bu iki mıneral yaşlanmayı, saç ağarmasını, hafıza kaybını ve işitme bozukluklarını engelleyici özelliğe sahip!

Çörek otu cilt ve kemiklerin dostudur
Çörekotu bol miktarda kalsiyum ve çinko içerir bu nedenle kemikleri güçlendirir ve osteoporoz (kemik erimesi) hastalığının önüne geçer. E vitamini de içerdiği için sağlıklı cilt için bulunmaz bir doğal besindir.

Sağlıklı bir kalp için çörekotu
Çörek otu kötü kolesterolü düşürür çünkü sesamin ve sesamolin ihtiva eder. Magnezyum da içeren çörek otu yüksek tansiyon sorununu çözer. Sağlıklı kolesterol seviyesi ve düşük tansiyon; sağlıklı damarlar ve mutlu bir kalp demektir! Ve unutmayın! Magnezyum enerji veren, yorgunluk gideren bir mineraldir. Dolayısıyla kas kramplarını önler ve/veya azaltır.

Bir kanser-savar olarak çörek otu
Çörek otunda bulunan sesamin bileşiği karaciğeri, vücutta serbest dolaşan radikallere karşı korur. Karaciğer bir detoks organı olduğundan (vücudumuzu arıttığından), bu organı korumak vücudu birçok hastalıktan korumak anlamına geliyor. Bu hastalıklara kanser de dahil! Çörek otunda antioksidanlarla birlikte lifler de bulunmaktadır. Bu nedenle kolon (kalınbağırsak) sağlığı için çok gerekli ve önemli bir yiyecek maddesidir.çörek otu çok faydalı

Hazımsızlık ve kabıza son
Çörek otu kabız giderici olarak bilinir. İçerdiği yağlar nedeniyle hazmı kolaylaştırır. Lifli olduğu için bağırsakların kolay ve mülayim çalışmasını sağlar. Bağırsak kurtlarına da iyi geldiği bilinmektdir.

Emziren anneler çörekotu tüketmeli
Çörek otu anne sütünü arttırır. Çin kültürü lohusalara çörek otu öneren bir kültürdür. Tüm araştırmaların sonuçları çörek otunun mucizevi bir baharat olduğunda birleşiyor çünkü proteinler, doymamış sağlıklı yağlar, B vitamini, bakır, magnezyum, demir, çinko, kalsiyum ve antioksidan icrmektedir.

Poğaçanın ve böreğin dışında çörek otu başka nasıl tüketilir?

  • Mısır gevreğinin üzerinde, pirinç pilavıyla birlikte, salatalarda ve makarnanın üzerinde.
  • Yoğurt üzerinde, smoothie ile karıştırılarak.
  • Çörek otu akşamdan suda bırakılırsa yumuşar ve hazmı kolaylaşır. Bu yöntem vücut kalsiyum ve diğer mineralleri daha kolay absorbe eder. Öğütülerek bir ezme haline getirildiğinde de sindirimi kolaylaşır.
  • Fakat, eğer bağırsak rahatsızlığınız varsa, veya böbrek taşlarından şikayetçiyseniz çörek otunu kullanmakta daha ölçülü ve muhafazakar olmanız tavsiye ediliyor. Tavsiye edilen bir başka şey de, eğer bağırsak ve böbrek sorunlarınız varsa çörek otunun 6 mucizevi faydasının büyüsüne kapılmadan önce doktorunuza danışmanız.çörek otu çok faydalı