14 Şubat Sevgililer Günü ve Kırık Kalpler

Sevgiliden ayrılmış olmak, hele ki 14 Şubat Sevgililer Günü denen bogus gün yaklaşırken.. Bazı kırık kalpler için bu durum çok zor olabilir. Bu düşünceyle sevgiliden ayrılmışlara, özellikle şu sıralarda ayrılmışlara tavsiyeler vererek belki bir nebze yardım etmiş oluruz.

Herkes kalp kırıklığı yaşamıştır. Herkes gönül yarasının acısını bilir. Ama yaşam devam etmek zorunda.. İşte bu nedenle aşağıdaki birkaç tavsiyeye göz atmanızı diliyoruz:

İyi bir psikolog edinin
Konuşma terapisi işinize yarayabilir. Konuşurken ilişkide nelerin yanlış gittiğini, yeni bir ilişkiye hazır olup olmadığınızı, gelecekte yeni bir ilişkide neler beklemeniz gerektiğini çözümleyebilirsiniz. Ayrıca kendinizi, derin anlamda kim olduğunuzu da terapist yardımı ile konuşmalar sırasında çözümleyebilirsiniz.
Dini inancınıza sarılın
Belki bir inancınız var ama günlük yaşama tatbik etmiyorsunuz. Eğer inançlıysanız biliyorsunuz ki O her yerde. O her zaman hazır. O içimizde. O umut ve kuvvet vermeye devam ediyor. O’na dayanmaya devam edin. Aman ha isyan etemeyin!
Yogaya başlayın
Yoga nefes almayı öğreten, yavaşlamayı ve an’ı yaşamayı gösteren harika bir egzersizdir. Ayrıca detoks yapmaya, bağışıklık ve sindirim sistemlerinin güçlenmesine yarar. Her şeye bir görüş açısı kazandırır. Her şeyi bir perspektife koyar. Yoga sonrasında insanların “mutluluk hapı” almış gibi hissettiklerini duydum. Ben yoga yapmıyorum, sadece duyduklarımı paylaşıyorum. Benim mutluluk hapım ağır kardiyo! Yoga sizin için bir seçenek değilse, belki başka egzersiz türlerini düşünebilirsiniz.
Dış görünüşünüze önem verin
İyi görünürsek, iyi hissediyoruz! Bu, bu kadar basit! Yeni bir saç kesimi, değişik bir makyaj, manikür, sağlıklı yiyecekler ve egzersiz ile yeni bir kişi oluşturabilirsiniz.  Yeni kişi, yani yeni “siz”,  mutlu olmak isteyen kişi olmalıdır.
Okumaya devam edin
Ne?? Hiç okumaz mısınız? O zaman okumaya başlayın çünkü okumak bir nevi antidepresandır. Okuduğumuzda gerçek hayattan sıyrılıp hayal alemine dalarız. Gerçeklerden bir süreliğine kaçar, uzaklaşırız.  Öyle bir an gelir ki, sevgilinizden ayrılmış olmanız hayatın ehemmiyetsiz bir parçası haline gelir.. Olayı minimize etmiyoruz! Emin olun ki okuduğunuz romanlarda, ayrılık ile yıkılmış gibi hissettiğiniz dünyanızın aslında yeniden onarılabileceğine dair ipuçları bulursunuz.. Ne okursanız okuyun, kalbiniz açık zihniniz uyanık okursanız, konsantrasyonu ayrılıktan bir başka noktaya çevirmeyi başarabilirsiniz. İşte kitaplarda böyle bir sihir vardır.  Kitabın içeriği ne mi olacak? Fark etmez! Romantizm içerikli bir roman olabilir, 19uncu yüzyıl İstanbul’u da okuyabilirsiniz, kişisel gelişim konularına ait bir kitap olabilir. Ya da klasik edebiyatımızdan güzide bir roman da seçebilirsiniz. Kitapların sihrine inanarak işe başlayın.  Bir başka boyuta geçmeye hazırlanarak okuyun. Göreceksiniz odak noktanız değişecek.
Ayrıldığınız kişiyi düşünmeyin
Artık düşünceniz, etrafınızdaki insanlar olsun.  Sizi düşünen, seven, anlayan, sizin için uğraşan kişiler olsun.  Aileniz olsun. Çocuklarınız olsun. Yakın arkadaşlarınız olsun. Onlara sahip olduğunuz için şükredin. Onların her biri aslında birer hediye, bunu idrak edin.
Alkol, sigara ve diğer uyuşturuculardan uzak durun
Bazen zor zamanlardan geçerken kötü alışkanlıklardan medet umulabilir.  Bu nedenle uyanık olun.  Ama alkol alarak uyanık kalmayın. Ayrıldığınız kişiye mesaj atmaya ya da telefon etmeye kalkışabilirsiniz ki ayıldığınızda pişman olabilirsiniz. Alkolden, uyuşturucudan, sigaradan ve diğer her türlü kötü alışkanlıktan uzak durun!
Yepyeni bir konuya giriş yapın
Bazen acı, keder, gam ve hüzün yazmaya iter. Efkarlı hissettiğinizde oturup duygularınızı yazın. Sizi mutsuz eden şeyleri ortaya çıkararak onlardan uzaklaşabilirisiniz. Ve sizi mutlu eden şeyleri bularak onlara daha fazla zaman ayriabilirsiniz. Hüzünlüyken yazmayı deneyin.
Aile ve arkadaşlara dayanın
Ayrılık acısını tek başına yaşamayın. Sırtınızı arkadaşlara yaslayın. Birlikte yürüyüşlere çıkın. Birlikte egzersiz yapın. Birlikte yemeğe ya da kahve içmeye gidin.   Ailenizi de hiç unutmayın. Tüm zorluklarda ilk gidilecek yer ailedir.

Sevgililer günü yaklaşırken kalp kırıklığı yaşıyorsanız umarız yukarıdaki tavsiyeler işinize yarar. ‘İlle de 14 Şubat kutlanmalı’ diyorsanız kendinize bir kutu çikolata alın. Kendinizi sevdiğinizi, kendinizle barışık olduğunuzu dile getirin, kutlayın.

14 Şubat Sevgililer Günü ile İlgili Diğer Yazılarım:
Kendi Kendine Sevgililer Günü
Sevgililer Günü Çikolata Demek Değildir
14 Şubat Sevgililer Gününün Anlamı Nedir?
Sevgililer Günü Aile, Arkadaşlar ve Sağlık Demek
Hayatınızdaki Erkek İçin Valentine’s Day (Sevgililer Günü) Hediyesi
Sevgililer Günü (Valentine’s Day)                                                                                                                                                                                        Eros Anket Yaparsa

One thought on “14 Şubat Sevgililer Günü ve Kırık Kalpler”

  1. Dini inancınıza sarılın
    Belki bir inancınız var ama günlük yaşama tatbik etmiyorsunuz. Eğer inançlıysanız biliyorsunuz ki O her yerde. O her zaman hazır. O içimizde. O umut ve kuvvet vermeye devam ediyor. O’na dayanmaya devam edin. Aman ha isyan etemeyin!
    dini inancı olanların çoğu töre diye sokak ortasında kadınları takır takır öldürüyorlar

Comments are closed.