Neden İyimser Olacak mışım?

Herşeyin üstüme üstüme geldiği, karamsar, kötümser, negatif, kavga, dövüş, yıkma, yakma, cinayet, çalma, çırpma, vurma, kırma, savaş dolu bu dünyada ben neden iyimser olacak mışım?

Önce şunu kabul etmeliyim: Zeki insan zekasını yapıcı işler için kullanır. Ve zeka, odaklanma kabiliyeti için gereklidir. Bilgi, erdem, anlayış, ağırbaşlılık ve hoşgörü kişinin toplumda yer edinmesine katkıda bulunur. Tabi toplumun bu türden davranışlara prim veriyor olması gerekir. Eğer toplum sadece maddeye yönelmişse, kişinin ne türden üstünlüklerinin olduğuyla ilgilenmez. Tek düşüncesi kazanç, daha fazla kazanç, ne pahasına olursa olsun kazançtır. Umalım ki içinde bulunduğumuz toplumda insanlığa ve insani davranışlara değer verenler bulunuyordur hala!

Neden iyimser olacak mışım? Dünya hergün daha kötüye gidiyor. Barışı mumla arar olduk. Barışçıl insanlar dersen keza..  Ama.. Birilerinin iyimserlik fedaisi olması gerekir.. İyimserlik tohumları serpmesi, iyimserlik virüsü yayması gerekir.

Neden iyimser olacak mışım?
1.    İyimserlik yani pozitif düşünce, pozitif davranışlara neden olur. Bu da sağlık için iyi bir şeydir.
2.    Olumlu düşünen insanlar daima doğrunun peşindedir. Ve doğrulukların öncülüğünde yoluna devam eder.  Doğrunun peşine takılmak iyidir! Çünkü minik çocuklar ve aklını yitirmişlerin dışında kimse ahmakları takip etmez.
3.    İyimser kimse iyilik lideridir. İyilik lideri olmak, kötülüğü takip etmekten üstündür.  Hayat olumsuzlukların peşinden gitmek değildir.
4.    Pozitif yaşa, pozitif enerji gönder, olumlu düşün; iyimser bir insan olarak hatırlanırsın.
5.    Negatif düşün, negatif yaşa, negatif enerji yay, kötümser eğilimler içinde ol, karamsarlık aşıla; kötümser bir insan olarak hatırlanırsın!
6.    İyimserlik kalpten gelir, ruhu yansıtır. Zorla güzellik olmaz sözü de buradan gelir.
7.    İyimser hisseden, olumlu bir yaşam sürer.
8.    Pozitif düşünce için; takdir ettiğin kişileri gözlemle, onlarla arkadaş ol, sosyal medyada takip et ve onlardan esinlen. Ama kendin ol. Orjinal ve içten iyimserliğini deş, ara, bul, çıkar, kullan!

Bugün bir iyilik yap. Kimseye söyleme. Kimseden iyilik bekleme. İyiliğine karşılık hiç bir beklentin olmasın. Sadece iyimser düşün, iyimser yaşa, iyimserlik tohumlarını serp dünyaya.  Ben hala cevap bekliyorum.. Neden iyimser olacak mışım?

iyimser, pozitif, olumlu