Romantik Türk Erkeği

 

Tedavülden kalkmasa bile artık pek görmediğimiz, popüleritesini yitirmiş ne çok şey var.. Birkaç yılda bir beğeniler değişiyor. Moda değişiyor. Tavırlar, davranışlar, duruşlar, konuşmalar ve diğer her türlü iletişim değişiyor. Buna kadın erkek yaşlı genç çoluk çocuk herkes dahil.. Ama ben bu yazımda son yıllarda hızla imaj değiştirmekte olan Türk erkeğinin romantik çırpınışlarından söz edeceğim.

Öncelikle biraz gerilerden bir iki şey hatırlayalım.. Teknoloji ve teknolojik değişim insana şaşkınlık veriyor ve yaşantılarımız teknoloji ile hergün yeniden şekilleniyor. Walkmen dediğimiz müzik dinleme aygıtı nereye gitti? Tetris vardı bir zamanlar, bilgisayarda oyun oynamaktı adı! Levi’s 501 kot pantolonlar revaçtaydı. Şeker Kız Candy dendiğinde TV başında mantar gibi bitiveren çocuk kafalarını hatırlayın… Geocities ile başlamıştı web sayfası yapmak. Okula kitap yüklenip gidilirdi, şimdi tablet hafifliğinde okul yolları.. Özel günlerde kart gönderirdik, şimdi mesaj yazıyoruz. Kartal, Anadol, Şahin vardı ama şimdi lüks spor arabalarda geziyoruz.. Ve elektrikliler yolda! Yaz geldiğinde Bodrum populer bir beldeydi, orası da bitti! Telefonla konuşulurdu oysa şimdi konuşmak hariç herşeye yarıyor elimizdeki akıllı şeyler..

İlgiler, beğeniler, tadlar ve zevkler değişti. Değişmekte. Biliyoruz ki bir zamanlar yaygın olan şey, ömür boyu öyle kalamaz. Popülerite gelip geçer. Bazı şeyler yükselir sonra düşer. Bazı şeyler çok renklidir sonra solar. Bazı şeyler gençtir, yenidir, güzeldir sonra biter. Zaman gelir, birileri ille de birilerinin yerini alır.

Benim en çok dikkatimi çeken şeylerden biri maço diye bildiğimiz Türk erkeğinin değişmekte olması. Bunu İnternetten gözlemliyorum o yüzden gerçek hayatta ne tür bir değişimden geçtiklerini bilemem. Genç olsun, yaşlı olsun Türk erkeklerinin bir çoğunun sanal ortamda romantizme tavan yaptırdıklarını görüyorum.

İnternet sayesinde Türk erkeği “romantizm” kelimesini dağarcığına kattı. Af buyur ama.. Söz meclisten dışarı ama.. Romantizm şöyle kalsın, sen önce dişlerini fırçala, ter kokusuna bir çözüm bul ve düzenli yıkanmayı öğren! Sonra internetten kur yaparsın!

Bence romantizm gösteriş olsun diye yapılmaz. Romantik bir insan, romantizmi sadece sevdiğine gösterir. Uluorta herkese gül göndermez. Romantik imajla mesaj vermeye çalışan bu kişiler tamamen özenti ve komik bence!

Bazı taymlaynlara bakıyorum erkekler en romantik sözleri, en romantik çiçeklere sarmalamış paylaşıyorlar. Oldukça romantik ve kadın hassaslığında görsel paylaşımlara şaşırıyorum. Tül, dantel, şifon, uçuşan kıyafetler.. Hepsi Türk erkeğinden geliyor. Sonra yüksek ökçeli kadın ayakkabıları paylaşanlar var.. Sayfası baştan aşağı yüksek topuklu pabuç! Kadına ait giyim kuşam takı aksesuar paylaşan sıradan erkeklere rastlamak bana şaşkınlık veriyor.. Modacı olanlar hariç, diğerlerinin bu tür paylaşımlarını garipsiyorum. Sonra bütün Türk erkekleri ne hikmetse birden şair kesilmiş. Uyduruk kaydırık cümlelerle aşk acısı ve ilgi çekmeye uğraşan erkek tiplemeleri.. En içli, en yanık, en yaralayan, en derin, en çarpıcı “çalıntı” şiirleri paylaşanlar da onlar.. Gerçek şairlere elbette sözümüz yok. Bir kısmı da ağlak mı ağlak.. Erkeklerin bu tarz güncellemeleri bana komik değilse bile tuhaf geliyor.

Şu soruyu sormadan edemiyorum: Ne yani Türk erkeklerinin çoğu birden yumuşak başlı, modern, romantik, bakımlı, metro ve trendi mi oldular? Bunun nedeni, kaş aldırmaları ya da ağda yaptırmaları gibi dış görünüşten ibaret olabilir mi? Nasıl yani? Bir de şunu sorayım: Erkek erkeğe tatlı der mi? Bunu da duyduk İnternet’te.. Cinsiyet kavramına ne oldu?

Romantik Türk Erkeği üzerine düşüncelerimi paylaştığım bu yazıyı beğendiyseniz, “Bakımlı Erkek Aşırımı?” başlıklı yazı da hoşunuza gidebilir..