Kentsel Ölü Projesi

 

İnsan ölüleri de geridönüşüme girecekmiş.. Ve buna Kentsel Ölü Projesi deniliyormuş.

Ey İnsanlık! Bu noktaya mı gelindi? Hiç yorum yapmadan bu yeni projeyi anlatacağım.. Yorumu size bırakıyorum! Ve dilerim mideniz altüst olmadan okursunuz!

ABD’nin Washington eyaletinin başkenti Seattle’da yaşayan mimar Katrina Spade bir proje önerisinde bulundu. Bu öneri kısaca şöyle diyor: Kentsel yiyecek üretimi için ölmüş insanların çürüyen vücutlarını kullanabiliriz. Ölü vücutlardaki organik maddeleri geridönüşüme sokarak gübre olarak kullanmak toprak için yüksek besin değerli kompost anlamına gelir..

Bu projenin adı: Kentsel Ölü Projesi

Kentsel Ölü Projesinin içeriği (proje web sayfasında yazıldığı üzere) şu şekilde özetlenebilir:

Projemiz geridönüşüm bazında yenilenme sistemidir. Bu sistemin merkezini ölü insan vücutları oluşturmaktadır. Ölüm gerçekleştikten birkaç ay içinde oksijienli parçalanma ve mikrop aktiviteleri vücutları hızla çürütür. Geriye zengin organik gübre (kompost) kalır. Bu proje yalnızca ölü vücutları gübreye çevirme prosesi olarak görülmemelidir. Aynı zamanda doğal yaşama hediye edilen bir ritüel gibi düşünülmeldir; ölüler yaşam çemberini tamamlayan birer halka gibi algılanmalıdır!!!

Projenin web sayfasında bağış topladıkları anlatılmış ve şöyle bir ibare eklenmiş: Katkılarınız sayesinde ölülerimizi manalı ve ekolojik bir şekilde yeniden üretime katacağız!!

Sanırım yakında ölülerden oluşmuş besinli, humuslu, kompost toprakta yetişmiş meyveleri sebzeleri yiyeceğiz de haberimiz bile olmayacak!

İnsan ölülerinin geridönüşüme girmesi konusunda siz neler diyorsunuz? Kentsel Ölü Projesi sizi şaşırttı mı, kızdırdı  mı, insanlığa olan inancınızı bir kez daha yitirmenize mi neden oldu, anormal mi, değil mi???? Bence normal bir insanın miğdesi çoktan bulanmıştır. Şimdilik insanlıkta gelinen son nokta bu mu? Bekleyelim bakalım..