Yetişkinlere Boyama Kitapları

Haberleri seyrediyordum; bir de ne göreyim? Yetişkinler ellerinde boyama kitaplarıyla boy gösteriyor.. İlgimi çekti..

Boyama kitaplarımız çocuklukta kalmamış mıydı? Hatırladığım kadarıyla kardeşlerim arasında en çok ablamın ilgisini çekerdi renkli boya kalemleri ve boyama kitapları. Bense hiç ilgilendiğimi hatırlamıyorum. Bugün de ilgilenmiyorum. Neden mi yazıyorum? Çünkü büyükler için hazırlanan boyama kitapları “yok” satıyor da ondan..

Yani işin girişimcilik kısmı çok ilginç geldi. Durup dururken boyama kitabı fikriyle ortaya çıkan genç kadın ilgimi çekti. Ve ürününü yetiştiremeyecek kadar çok satması daha da ilginçti! Demek öylesine çoktu stresten arınmak isteyen insan ve hepsi boyama kitaplarının peşine düşmüştü! Gerçekten strese iyi gelip gelmediğini araştırdım.

Evet.. Boyama kitapları yetişkinlerin strsten arınması için oluşturulmuş. Peki streste iyi geliyor mu?

Araştırmalara göre boyarken beynimizin değişik alanlarını kullanıyoruz. Ve bu süreçte mantık, renk formasyonu, yaratıcılık, renkleri karıştırma, birlikte kullanma ve tasarım gibi konularda düşünmeye zorlanıyoruz.  Ama bu keyifli bir zorlama! Hem beyindeki görme hem de motor kontrol alanlarına yöneliyoruz. Bu süreçte stresten yorulmuş alanlar dinlenmeye başlıyor çünkü tek amaç renkleri kullanarak hoşumuza gidecek bir eser çıkarmak oluyor. Tasa ile endişeye o an için fırsat tanımamış oluyoruz. Rahatlıyoruz.

Kendim asla alıp boyamayacağımı bildiğim halde, yetişkinler için hazırlanan boyama kitabı fikri çok hoşuma gitti! Amerika’da bu kitaplar resmen yok satıyor.  İspanya, Fransa ve İngiltere de de durum aynıymış.

Stres azaltmak için boyama kitabı alacak olan yetişkinlere bir önerimiz var.. Bu öneriyi kuşlar getirdi: Ya kuru boya kullanın, ya da pastel boya. Marker kullanmayın, tükenmez kalem de.. Neden mi? Çünkü stresten kurtulmakta sıvı ihtiva eden, mürekkepli veya alkollü kalemler ters etki yapıyormuş.. Hadi bakalım çocukken süt içerek boyadığımız kitapları şimdi çay içerken boyamaya sıvıyoruz kolları!

boyama kitabi