Sayfam Mobil Dostu mu?

Google şubat ayında algoritma değiştireceğini ve bu değişikliğin Nisan 21 itibariyle uygulamaya gireceğini duyurmuştu.. Bu algoritma düzenlemelerine göre web sayfalarının aramalarda görünmesi için mobil dostu olması gerekiyor.

Eğer sayfa mobil uyumlu değilse, yani yalnızca bilgisayar ekranına göre düzenlenmişse, Google aramalarında görünmeyecek. Yani SEO şirketleri başını kaşıyacak vakit bulamayacak..

Radyoda bir avukat bu değişiklikten duyduğu hayal kırıklığını anlatıryordu. Şirket sayfasının mobil dostu olup olmadığını test etmiş. Test etmek isteyenler linke tıklayabilir. Daha önce sayfasını 1.200 dolar vererek dizayn ettirdiğini, bu yeni değişiklikle yeniden masraf yapması gerektiğini söylüyordu. Ve en az 1.500 dolar masraf çıkacağından yakınıyordu. Bu uygulamayla birçok büyük şirketin sayfaları Google tarafından görülmeyecek dolayısıyla aramalarda çıkmayacak. Herkesin yeni algoritmaya uyumlu sayfa düzenlmesi şart oldu.

Benim sorum.. Neden Google tüm web dünyasını hala tekelinde tutuyor? Ne zamana kadar onun dediği olacak? Ha bu arada.. Ben de o linke gidip sayfamın mobil dostu olup olmadığını öğrendim..  Sayfanızın linkini giriyorsunuz, eğer herşey yolundaysa, mobil olarak nasıl göründüğünü gösteren foto koyuyor vazifeşinas Google.. Siz de sitenizin mobil dostu olup olmadığın merak ediyor musunuz?