Engerek Zehirli Ab-ı Hayat Burada!

Ab-ı hayat burada derlerse, inanma! Engerek zehiri aldatmacalarına da kanma! Önüne geçilemez yükselişiyle; genç yaşlı herkesi kandıran bir kozmetik endüstrisinin ab-ı hayat düşkünlerini peşinden sürüklemesi söz konusu son zamanlarda!!!

Genç, yeni, kırışıksız, gergin ve pürüzsüz kalma isteği hep vardı ama dijital yaşamlarımızla birlikte iyinin de iyisini bulma çabaları iyice belirginleşti. Kırışıklar düzeltilmeli, kırışıklık belirtilerinin [henüz cılız çizgiler halindeyken, yeni yeni görünmeye başlarken] başı ezilmeli!

Yaşları 40+ olanların kırışıklık giderme çabalarını anlamak güç değil.. Geçmişte sahip oldukları gergin, gösterişli, canlı ve genç günlerine özlem nedeniyle “boş iddialarla gelen” kozmetiklere kucak dolusu para döküyorlar. Onu anladık.. Peki yirmilik bebekler neden kozmetik endüstrisinin kıskacına girmiş?

Çünkü açgözlü kozmetik endüstrisine, 40+ yaşlılardan elde edilen gelir yetmiyor!! Gençlere de satış yapmak gerekli. Gelire gelir katmak gerekli, işte bu yüzden zaten gergin ciltli gençler hedefleniyor. Daha yirmili yaşlardaki körpe ciltler kırışıklığa karşı neden korunsun? Neden genç yüzler kırışmaları engellemek için neidüğü belirsiz kremler, serumlar, dolgular ve zehirlerle takviye edilsin?

Kozmetik endüstrisi insanlara, bilhassa kadınlara, diyor ki: Genç, yeni, güzel değilsen yoldan çekil! Kimse yoldan çekilmek istemiyor ve kozmetik sanayi, ki bu endüstri multimilyar dolarlık devasa bir kazanç yeridir, gençleri kandırarak kazanmaya devam ediyor. Birilerinin; gergin ciltlerini daha da gergin yapmak için serum kullanan gençlere, kral çıplak demesi gerek!

Tekrarlayalım: Yaşlanmayı engellediğini iddia eden kozmetikler artık çok genç kadınları hedefliyor!! Yirmilik bebekleri hedefliyor yani..

Daha 17 yasında yüz hatlarını değiştirmeye kalkışan bu kıza

Henüz 17 yaşındaki Kylie Jenner (Kim Kardashian denen kadının şöhret arsızı kardeşi..) yaşlanmaya-karşı ürün geliştiren bir şirketin Instagram sözcülüğünü yapıyor. Engerek yılanı zehirinden yapılmış bir çeşit bogus kremi tanıtıyor ve genç kızlara “olmayan kırışıklıklarını gidermeyi” öğretiyor! Para sen nelere kadirsin!

Ve şöyle diyor: Günlük engerek zehirimi blabla şirketin blabla kreminden alıyorum ve on saniyede cildim gepgergin oluyor.. Lütfen biri şuna 17 yaşında olduğunu ve genç kızların cildinin zaten gepgergin olduğunu söylesin!!! Benim de kızım var ve zamanı geldiğinde böyle aldatmacalara kapılsın istemiyorum!!!

Genç kızlara bir çift sözüm var: Engerek yılanı zehirinden yapılan kremin 40+ kadınlarda kırışıklıkları yok ettiği söyleniyor.  Asılsız! “Eğer yaşlı kadında çizgiler kayboluyorsa, genç kadında çizgilerin oluşmasına izin vermez..” deniliyor. Tamamen asılsız! İnanmayın. Tamamen kandırmaca!

Yaşlanmayı engellediği iddia edilen kremler cilde zarar vermek için üretilmektedir ki kozmetik sanayine sürekli gelir getirsin. Milyarlarına milyar katmaya devam etsin!

Neden? Çünkü anti-aging denen (yaşlanmaya-karşı) kremlerin görevi cildin dış yüzeyine zarar vermek ve yapısını değiştirmektir. Bu sayede cildin kendi kendisini tamir etmesi için didinmesini sağlar. Bir çiçeğe uzun süre su vermezseniz ölmemek için uğraşır, didinir. Anti-aging kremler de öyle, cildi gayleye getiriyor harekete geçiriyorlar. Önce bozulan sonra düzelen cilt bir devinim içinde olduğundan genç görünüyor. Cilt gençleşmiyor, bir süreliğine genç gibi görünüyor sonra eski haline dönüyor. Bu kremler genç cilde uygulandığında, ki genç derinin yenilenmek için yardıma ihtihacı yoktur, körpe ciltteki üst tabakayı yok ediyor. Zaten gergin ve taze üst tabakaya, yaşlının yüzüymüş gibi davranan krem, güzelim üst tabakaya zarar veriyor. Bu süreçte yüzde kızarıklıklar, sivilceler, acımalar, kaşınmalar baş gösteriyor.  Üst katmanları zarar görmüş cilt fotosensitif oluyor yani ışığa duyarlı hale geliyor. Ve güneşe karşı hassaslaşarak ışınlardan daha fazla etkileniyor. Yıpranıyor. Zaten genç, nemli ve parlak cilde; “daha iyi olacağını” söz veren kremler kandırmacalarla zerkediliyor. Cilt bozuluyor, genç kadın erken yaşlanıyor. Hoşgeldiniz hayatımıza yaşlanmayı önlediğini iddia eden bogus kremler! Hoşgeldiniz ab-ı hayat için verilen boş sözler!!
Sevgili gençkızlar, yaşlanmayı geciktirdiğini söyleyen yalancı kremler kullanmak yerine cildinize gereken ilgiyi şu şekilde gösterebilirsiniz:

1.    Doğal yöntemler kullanın tıpkı Koreli kadınlar gibi..
2.    Güneşten kaçın, uzaklaşın. Güneş yanığı olmuş bir cilt örselenmiş bir cilttir. Ve bunun geri dönüşü yoktur.
3.    Düzenli uyku uyuyun.
4.    Egzersiz yapın.
5.    Dengeli beslenin.
6.    İlle de kozmetik kullanacaksanız ab-ı hayat arayışına girmeyin. Yaşınıza uygun daha masum kozmetikler kullanın. Anti aging kremler yaşlı kadınlar içindir! Yukarıdaki yazıyı yeniden okuyun ve arkadaşlarınıza tavsiye edin. Unutmayın ki ab-ı hayat olaydı, biz anneler bulurduk! ‘Engerek zehirli ab-ı hayat burada!!’ diyenlere inanamayın! Bir de sadece Türkiye’de bulunan Wagner Engereği var..engerek yilani zehirinden kozmetikler aldatmacasi