Anneler Günü Öpücüğü

İlle de kutlanacaksa anneler günü.. Bana iki yavrumdan tonlarca öpücük yeter.. Anneler günü öpücük günüdür aslında..

Ben annemin anneler gününü kutlayarak büyüdüm. Onun için önemliydi ve dolayısıyla hediyeler vererek kutlardık.  Ama kendi anneler günümde çocuklarımın bana içtenlikle sarlmalarını, duygu yüklü, sevgi yüklü ve bol öpücüklü kutlamalarını yeterli buluyorum. İlle de bir hediye vermek isterlerse güzel bir kahvaltı hazırlamaları bana harika bir hediye olur. Ve her yıl sürpriz kahvaltılar hazırlamakta üzerlerine yoktur.. Anneler gününde bol bol fotoğraf çekeriz; hiç birine paha biçilemeyen. El yazılarıyla mektuplar, kartlar hazırlayıp verirler bana; paha biçilemeyen. Kendi elleriyle ve zaman harcayarak yaptıkları enfes hediyeleri verirler; paha biçilemeyen.. Para saçılarak alınan armağanlara ihtiyacım yok benim! Para ile alınabilecek şeylere sahibim! Sahip olmadıklarımı da kendim zevkime göre alabilirim. İhtiyacım olan şey yavrularımdan gelen tatlı kucaklaşmalar.. Bir ömür boyu, her daim ve tabi anneler gününde de öpücükler..

Ve aslında bunun bir nedeni de eşyaya olan ilgimin azlığıdır. Minimalist olmamdandır.. Olanla idare etmek, gerekmedikçe ve ihtiyaç olmadıkça çarşıya koşmamak. Sadece gerektiğinde satın almak. Sırf almış olmak için birşeyi almamak! Gösteriş olsun diye yaşamamak.. İşte bu ben.. İşte bu nedenle kutlamalarin içten olmasını severim. Kutlama demek hediye anlamına gelmez benim kafamda.. Bu benim için geçerlidir. Diğerlerinin düşüncesi kendisine aittir ve saygı gösteririm.

Anneler Günü Neymiş?
Mayısın 2inci Pazar günü çocuklar annnelerinin bu özel gününü kutlar. Hangi yaşta olursa olsun çocuklar annelerine ille de hediye alırlar anneler gününde.   Yüzlerce yıl önce İngiltere’de ortaya çıkmış böyle bir gelenek. Zengin ve soylu aileler için hizmetçi olarak çalışan kimselerin, her Pazar evlerine dönerek annelerini görmelerine ve aile yemeği yemelerine izin verilirmiş. Bu nedenle pazarları “annenin Pazar günü” olarak adlandırılırmış.  Endüstri devriminden sonra böylesi Pazar günlerinin de sonu gelmiş ve insanlara annenin Pazar günü olabilecek tek bir gün verilmiş.. Adı Anneler Günü olmuş ve Mayıs ayının ikinci Pazarı bu özel güne adanmış. Anneler günü bu tarihten çok sonra Amerikalılara tanıştırılmış. Ve 1915 yılında özel gün ilan edilmiş.

Anneler gününü neden kutladığını merak edenlerin ilgisini çekebileceğini düşündüğüm için paylaştım. Bana göre her gün anneler günü aslında.. Her gün sevgililer günü olduğu gibi! Her gün yıl dönümüdür de! Her gün özeldir! Her gün güzeldir.. Nefes aldığımız sürece.. Her gün şükredilmesi gereken, mutluluğun, bolluğun, bereketin, huzurun kutlanması gereken gündür! O yüzden çocuklarımın doğum gününden öte hiç bir özel günü kutlamam. Anneler gününü de öpücükle kutlarım. Tonlarca öpücük..