Kasmayalım Lütfen Anneler!

Anneler lütfen kasmayalım.. En iyi anne ben olacağım, en güzel anları çocuklarımla ben yaşayacağım, en popüler oyuncakları ben alacağım, en bilinmedik yemekleri ben yapacağım, en yeni kitapları onlara ben okuyacağım, en en en en gösterişli anne-çocuk portresini ben çizeceğim diyen “en anneler”.. Lütfen kasmayın!

Herşeyin en iyisini yapmak mümkün değil. Hele annelerin sürekli ‘en’ olmaları hiç mümkün değil. Rahatlayın. Oluruna bırakın. Siz rahatladığınızda çocuklar da rahatlıyor. Akşam eve gelip harala gürele yemek yaparken çocuklara kızıp bağıran bir cadı olacağınıza, o akşamlık da hazır birşeyler yedirin. Hem sizin yüzünüz güler, hem çocukların. Arada bir hazır yemek, sağlıksız değil tam tersine, sağlıklıdır. Önemli olan kararını bilmektir.

İki çocuğu okula bıraktıktan sonra en küçüğü yaşgününe götürdünüz. Dönerken trafik sıkıştı. Çocukları okuldan almak için olmadık sıkıntı… Olmadık kalp sıkışması.. Gerek yok. Sakin olun. Bir başka ev hanımı arkadaşınızdan rica edin. O alsın çocukları okuldan. Gelecek sefer de bu nezaketi iade edersiniz.

Haftasonu pazar var, alışveriş var, çamaşır var, çocukların ödevleri var, şu var, bu var.. Hepsi olur. Önemli olan haftasonu çocuklarla kaliteli vakit geçirmektir. Çocuk doğduktan üniversiteye başlayana kadar beşyüz küsur Cumartesi sizinle birlikte olabilir.. Biraz büyüdükten sonra Cumartesileri zaten sizinle değil arkadaşlarıyla geçirmek isteyecektir. O nedenle çocuklar henüz minikken evi, çarşıyı, pazarı bir kenara koyarak haftasonları çocuklarla güzel anılar ve fotoğraflar biriktirmeye bakın. Zaman çok çabuk geçiyor. Çocuklar çok çabuk büyüyor. Annelik ister ‘off poff’ diyerek ister gülümseyerek; çok çabuk geçiyor!! Bir de bakıyorsunuz çocuk 5 yaşında ve “ben büyüdüm, ayakkabılarımı kendim bağlayabilirim” diyor. Sonra bakıyorsunuz ortaokula gelmiş ve “ben ne zaman araba kullanmaya başlayacağım?” diye soruyor..

Anneler lütfen “en” anne olmak çılgınlığına kapılmayın, kasmayın! Çocuklarla kalite vakit geçirin. Onlarla birlikte eğlenin. Ev temizliği zaten nankör. En minimal ev temizliği ile en en en mutlu musmutlu tatlı şirin anne olun. Çocuklar da sizin enerjinizden enerji bulsun! Her gününüz anneler günü kıvamında olsun! Mutlu olsun!

Kasmadan Çocuklarla Haftasonları Yapılabilecek Tarifler!!

Mutfakta Minik Eller ve Muz

Cupcake Yapmaya Ne Dersiniz?

Fincanda Kek

Muzlu Kek

Brawnie mi Browny mi? Hangi tarifi deneyelim?