Nette Arama

Nette arama yapmak TV kanallarına arama yapmaktan daha yaygın hale geldi. Ne arıyoruz? Web siteleri, veriler, araştırmalar, haber, magazin, videolar, fotoğraflar ve akımıza gelen hemen herşey! Öyle ki kimsenin bilmesini istemediğimiz aramalar da var!

Siz de benim gibi arama yaparken Google tercih edenlerdenseniz, bilin ki yaptığınız tüm aramalar sistematik bir şekilde izlenmekte ve depolanmaktadır.

Google tarafından takip edildiğiniz konusunda şüpheleriniz mi ar? Yıllardır yaptığınız tüm aramaların bir listesinin her an dökümünü alabileceğinizi biliyor muydunuz?? Dün yaptığınız aramaların bir listesini görmek ister misiniz? Eğer cevabınız evet ise: history.google.com linkine tıklamanız yeterli. Google hesabınız ile giriş yapmanız gerekecek. Daha sonra takvimden istediğiniz günü seçerek yaptığınız aramaların dökümünü alabilirsiniz..

Bu bilgiye siz ulaşabiliyorsanız.. Hmmm.. Google da ulaşabildiğine göre.. Hmmm.. Biliyoruz ki Google yöneticileri biz kullanıcıların gözünün içine bakarak “Ne düşündüğünüzü biliyoruz!” demişti..

google arama

2010 yılında Google patronu Eric Schmidt “Google sizi izler ve düşüncelerinizi tahmin edebilir” şeklinde bir itirafta bulunmuştu.. Ve devam etmişti: Sizin izninizle, size ait bilgilere sahip oluyoruz. Yalnızca size değil, ailenize, arkadaşlarınıza ve hayatınıza ait tüm bilgilere sahibiz. Bu sayede nette daha iyi arama yapabilmeniz için yardımcı oluyoruz. Yazacağınız şeyin tamamını yazmanıza gerek yok. Nerede olduğunuzu biliyoruz. Nerelerde bulunduğunuzu da biliyoruz. Aşağı yukarı ne düşündüğünüzü de biliyoruz..

Bunları duyunca dehşete düşmüştük.. Vay bizim mahremiyetimiz demiş, dövünmüştük.. Ama sonra kolayca alıştık. Aramayı bırakacak değildik.. Son hızla devam ettik. Şimdi de aramalarımızın geçmişini merak ediyoruz. “Acaba geçen sene bugün neleri merak etmiştim.. Aman kimse görmeden bir bakayım..” Kimsenin görmesine gerek yok.. Google amca izliyor zaten!

Nette iyi aramalar herkese..