Beyin Gıdaları

Sağlıklı beyin için sağlıklı gıdalar tüketmek şarttır. İyi beslenmenin beyin için gerekli olduğu birçok araştırma sonuçlarıyla belgelenmiştir. Aşağıdaki listede beyin gıdası olarak bilinen en önemli birkaç yiyeceği bulabilirsiniz.

1. Somon
Somon omega3 yağ asitleri içerir. Diğer balıklarda da omega3 bulunmaktadır ama en yüksek miktar somonda bulunmaktadır. Buğulama yöntemiyle ya da fırında yağsız pişirilen somon tüm omega3 asitleri tutar, değerinden hemen hemen hiç birşey yitirmez. Sushi severler somonu çiğ yedikleri için en yüksek oranda yağ asitleri alırlar.

somon
2. Avokado
Avokado mono (tekli) doymamış yağlar itiva eder ki bu yağlar beyin sağlığı ve fonksiyonları için gereklidir. Ayrıca bu yağlar sayedinde beyne kan akışı sağlıklı ve düzenli olur.

avokado
3. Fındık Fıstık Ceviz
Fındık fıstık ceviz gibi yemişler doymamış yağlar ve E vitamini içerdikleri için beyin fonksiyonlarına yardımcı olurlar. Özellikle badem ve ceviz zamanla oluşabilecek zihinsel düşüşü engeller.. Ve ceviz kalorisi düşünüldüğü kadar yüksek değildir..

findik fistik ceviz badem
4. Yumurta
Beyin için en ideal yiyeceklerden biri de yumurtadır. Yumurtada doymuş yağlar ve kolin bunlunduğu için genel beyin sağlığına pozitif etki sağlar.

yumurta
5. Zeytinyağı
Zeytinyağı hafızayı keskinleştirir. Bunaklık ve zihinsel zayıflamanın önüne geçer.

zeytinyağı

Beyin gıdaları hem sağlıklı hem lezzetlidir.. Mümkün olduğunca günlük diyetinize eklemeye çalışınız..

One thought on “Beyin Gıdaları”

  1. Sıhhatli yaşamak için herkesin bilmesi gereken son deece faydalı bilgiler..
    Paylaşarak bizleride faydalandırdığınız için çok teşekkür ederiz.Sağlıklı ve huzurlu kalın..

Comments are closed.