Sudaki Sihir

Benim gibi, susamadıkça su içmeyenlerdenseniz; bu yazıyı okumalısınız. Sudaki sihir başlıklı yazıyı öncelikle kendim için yazdım!
Su, susayınca içilebileceği gibi gün boyunca da içilen faydalı bir içecektir. Hem görünüşümüzü hem de ruh halimizi düzelten bir sihir vardır suda. İşte birkaç tanesi:

Moral düzeltir
Bilim insanlarına göre orta-karar susuzluk (henüz susuzluk hissetemeden susuz kalmak) moralin bozulmasına neden oluyor. Connecticut ve Tufts Üniversitelerinde yürütülen çalışmaların sonuçları, susuzluğun gerginlik oluşturan bir unsur olduğunu ve endişeyi  tetiklediğini bulguladı.

Odaklanmayı kolaylaştırır
Susuzluk konsantre olmayı güçleştiriyor. Yeterli su içmemek zihin karışıklığına ve hatırlama sorunlarına yol açıyor.

Başağrısını yok eder
Susuz kalmış insanda beyne giden damarlar daralır ki bu da başağrısına neden olur. Çünkü beyne giden oksijen ve kan daralmış damarlarda kolay ilerleyemez.

Yorgunluğu giderir
Öğleden hemen sonra çöken yorgunluktan kurtulamanın tek yolu kısa bir uyku almak değildir. Su içerek de yorgunluk giderilebilir.

Zayıflatır
Su kendi başına bir sihir gibidir ama yağ yakan bir özelliğe sahip değildir. Buna karşın su içerek kilo verilebilir çünkü vücutta oluşan fazlalıkları atmaya yardımcı olur. Daha fazla su içmek, daha çabuk kilo vermek anlamındadır. Yemeklerden önce su içmek, çok yemek yemeyi önler ve metabolizmayı hızlandırır. Şekerli içecekler yerine su tercih etmek de karın ve bel bölgesindeki yağları eritir.

sudaki sihir

Kas kasılmalarını azaltır
Egzersiz sırasında ya da hemen ardından kas kasılmaları ve kramplar normaldir. Benim gibi siz de kramplardan şikayetçiyseniz su içimini arttırmalısınız.

Böbrek taşlarının oluşumunu engeller
Az su içmek ve susuz kalmak böbrek taşlarının oluşumuna davetiyedir. Bol su tüketmek ise böbrek sağlığı için olmazsa-olmazdır..

Kabızlığı yok eder
Fazla konuşulmasa da; susuz kalmak kabızlık ile atbaşı gider. Atıkları vücuttan düzenli olarak boşaltmak için, yeterli miktarda su içmek gerekir.

Cildi parlatır
Su cildi parlatır, çatlak dudakları onarır.

Suda bir sihir var. Bunu siz de biliyorsunuz, ben de.. Biliyoruz ama; su içme alışkanlığı geliştirmek için daha kaç yazı okumaya ihtiyacımız var? Bugünden başlayalım susamadan su içmeye!