Sosyal Girişimcileriz Hepimiz

Sosyal girişimciler ne yapar? Yaygın kültürü, daha iyi ve daha güzel için değiştirmeye uğraşır!

Aslına bakarsanız her proje, bir değişimdir. Ve oluşan her değişimin sosyal boyutu vardır. Yaptığımız işler, paylaştığımız düşünceler, peşinden koştuğumuz fikirler, bizimle vücut bulan oluşumlar hep sosyal manada değişim demektir. Belki değişim kısa vadede görülmez ama sonunda ille de görülür. Bir şeyi değiştirebiliyorsak, o değişimden sorumlu hissetmemiz gerekir. Yaptığımız her şey sonunda yaygın kültürü bir şekilde etkiler, değiştirir. Bu değişim olumlu da olabilir, olumsuz da..

Sosyal girişimcilik işte bu noktada ortaya çıkıyor. Dijital yaşantılarımız sosyal girişimci olmamıza fırsat tanıyor. Herkes, her an, her yerde birer sosyal girişimci olabilir. Artık dünya bu şekilde çalışıyor. Fakat herkesin öne sürdüğü fikirler, gösterdiği ve hedeflediği değişimler kabul görmüyor. Bazılarının çizdiği yoldan giden çok insan oluyor ama bazıları yeterli takipçi sürükleyemiyor peşinden. Bazıları büyük etki yapabiliyor. Umarız bu “bazıları” iyi şeyler sunarak “büyük etki” yapıyordur!

Yani sosyal girişimci olmak hepimize verilmiş bir fırsat. Bazıları değerlendiriyor ama bazıları diğer girişimcilerin yaptıklarını, özümseyerek veya özümsemeden, takip ediyor. Unutmayalım. Hepimiz birer sosyal girişimciyiz. Ona göre sürükleyelim takipçileri peşimizden.. Hedef insanlık olsun!