Pozitif Enerji

Daha önceki yazılarımızda pozitif olmak dedik.. Pozitif düşünce dedik.. Pozitif bir yaşamdan bahsettik.. Ama bitmedi.. Bütün bu pozitifleri yeniden ziyaret edeceğiz. Şimdi pozitif enerji diyoruz!

Günlerimizi aydınlatmak için belki de tek ihtiyacımız pozitif enerjidir. İyi enerji, iyi enerji çağrıştırır. Kötü enerji.. Neyse kötü olanından bahsetmeyelim..

Hayat stres dolu. Ama bazen de stresi kendimiz üretiyoruz. Entipüften şeylere kafayı takmak gibi.. Ortada herhangi bir şey yokken endişelenmek gibi.. Maziyi değiştiremeyeceğimizi bildiğimiz halde orada takılıp kalmak gibi..

Stresi azaltmak için neler yapılabilir?

  • Sana nasıl davranılmasını istiyorsan, sen de başkalarına öyle davran:

    Hataları didikleyerek, karşıdakini suçlayarak ve keşkelerle haşır neşir geçirilen bir günün sonunda tüm bu olumsuzluklar bitmez. Geceye aktarılır. Sonra sabaha.. Yeni gelen gün de olumsuz geçer… Ve bu böylece devam eder gider.. Oysa en berbat şeyden bile bir iyimserlik çıkarmak gerek. ‘Hayırlısı’ deriz ya.. Onun gibi.. Ya da ‘Kader, kısmet, nasip..’ deriz ya.. Onun gibi.. ‘Demek ki hayırlısı buymuş’ diyerek kötü bir duruma az biraz pozitif duruş kazandırmak gibi.. İnsanları değiştiremeyiz ama kendi düşünce tarzımızı değiştirebiliriz. Unutmak ve affetmek en güzel stratejidir çünkü aslolan kendi beden, akıl ve ruh sağlığımızdır. Ve tabi bağışlamak büyüklüktür. Karşıdakini kendi yerimize koyarak düşünürsek, unutmak ve affetmek daha kolay olur. Dedik ya.. Sana nasıl davranılmasını istiyorsan, sen de başkalarına öyle davran!

  • Güne dua ile başla. Meditasyon da olur.. Egzersiz mucizevidir..

    Bir arkadaşım var; her sabah evinde ayırdığı köşeye çekilip sabah tefekkürüne dalar. Orada ibadet ve dua eder. Her sabah 15 dakika! Ardından yeni güne ‘merhaba’ der. Ve yüzünde güller açılmış olarak aramıza katılır. Bunu yıllardır yapar. Böyle bir rutin namaz ve dua ile mümkündür. Meditasyon yapanlar ve nefes teknikleri uygulayanlar da bu tür duygular edindiklerini ve bu sayede günü daha pozitif geçirdiklerini söylerler. Egzersiz de beyinde umulmadık rahatlık sağlar ve bu enerji tüm güne yayılır.

  • Bardağın dolu olan kısmına bak..

    Bardağın yarısı boş, yarısı dolu. Boş kısmını da görebiliriz, dolu kısmını da.. Bu tamamen bize kalmıştır. Dolu kısmına bakıyorsak pozitif enerjiyi davet ederiz, boş kısmı ise tam tersi.. Unutmayalım! Herşeyde bir hayır vardır. Her şeyde bir güzellik bulunabilir. Bu şekilde düşünmek pozitif enerjiyi buyur eder ve rahatlatır.

  • An’ı yaşa..

    Geçmişten öğren, geleceğe odaklan ama an’ı yaşa! Günler öyle hızlı akıp geçiyor ki.. Geçmişi yaşamaktan, gelecek için telaşlanmaktan bir de bakmışız günü yaşayamadan yarına varmışız! Boşuna endişelenmek, üzülmek, kederlenmek bizi yiyip bitirdiği gibi gelecekte bu günlere baktığımızda “eyvah” demeye neden olacak. Buna fırsat vermemek için, bu anı yaşayalım! Aksi halde böylesi düşünceler her türlü kötü enerjiyi ortaya çıkarırken olabilecek pozitif enerji kırıntılarını da silip süpürür.

  • Doğaya dön..

    Her fırsatta dışarı çık. Camdan dünyaların önünde hareketsiz kalışımız tüm pozitif enerjiyi sömürüyor. Sosyal medyada başkalarının mutluymuş gibi, eğleniyormuş gibi, zenginmiş gibi, sağlıklıymış gibi yaparak çektirdikleri fotoğraflara, selfie (özçekimlere) bakarak mutsuzluğu tetikliyoruz. Oysa dışarıda gezmek, bir parkta oturmak, piknik alanında arkadaşlarla piknik yapmak, çocuğu bisiklete bindirirken mahallede komşularla selamlaşmak, bir su kenarına gidip maviye, ormana gidip yeşile bakmak hep pozitif enerjiyle yükler bizi. Rahatlamak için sosyal medyaya değil, tabiata kaçın! Çünkü sosyal medya kaçmıyor, orada duruyor!

Herkes kendisi için iyi gelen şeyleri bilir. Kimisi doğada mutluluk bulur, kimisi bir kitaba sarılarak kenara kıvrılır, kimisi bir çay sohbetinde hissiyatlara tavan yaptırır. Kah anı yaşarken herkesten uzaklaşırız, kah kalabalıkta mutlu oluruz. İnsanız.. O nedenle pozitif enerji ile ilgili fikirler herkese düşünce gıdası olsun diye yazdım.. Siz de pozitif enerji üreten fikirlerinizi ve deneyimlerinizi yorum kutusunda paylaşabilirsiniz..

 

One thought on “Pozitif Enerji”

  1. DOĞA TEMBELLİĞİ DESTEKLEMEZ

    — Doğada her varlık görevini yapmak üzere gelir. Görevini layiki ile yapmazsanız Tekamül edemezsiniz.

    — Yaşamınızda yeryüzünün size sunacağı zorlukları hoş karşılamalısınız. Çünkü zorluklar sizi geliştirilen sebeplerdir.

    — Zorluklar Ruhu olgunlaştırır. Bu zorluklar ruhun Tanrısal niteliklerini göstermesine yardımcı olur.

    — Dünya ders alınan imtihan sahasıdır. Göksel güçlerin laboratuarıdır.

    — Bu imtihan sahasında kişi kendisine duyulan saygı ve sevgiyi azaltacak davranışlarda bulunmamalı.

    — Bu imtihan sahasında, samimiyet, saygı ve alçak gönüllülük başarıyı artırır. Dostları çoğaltır.

    — Bu imtihan sahasında koşullar ne kadar zor olursa olsun, ruhun sahip olduğu özellikler bu koşulların düzeltilmesinde yardımcı olur.

    — İnsan olduğunuz için zayıflığınızı mazeret olarak görmeyin. Sizde Tanrının Ruhundan Ruh olduğunu unutmayın.

Comments are closed.