Ramazanda Hazımsızlığa Çare Yiyecekler

Nette Ramazanda hazımsızlığa çare yiyecekler başlığı altında bir yazı gördüm. Yazının menşei Birleşik Arap Emirlikleri olarak verilmişti.. Okudum. Ben de sizlerle paylaşıyorum.

Uzun yaz günlerinde oruç tuttuktan sonra iftarda biraz fazla kaçırmak mümkün. Dolayısıyla hazımsızlık sorunu çekmek de olası. Bu durumda bazı meyveler ve içecekler imdada yetişebiliyor. Sindirimi hızlandıran, miğde yanmasını veya ekşimesini önleyen ve hidrasyona (su tutmaya) yardım eden yiyecekler şöyle sıralanıyor:

  • Karpuz yüzde 92’si su olan bir meyve. Fakat A, B6 ve C vitaminleri ihtiva ediyor. Ayrıca besin değerine sahip bu meyvede antioksidanlar ve potasyum bulunuyor. Vücudun susuz kalmasını engelliyor.
  • Portakal da susuzluğu engelleyen bir meyve olarak biliniyor. C vitamini yüklü portakal da Ramazanda önerilen yiyeceklerden.
  • Üzüm kabızlığa iyi geliyor. A, C, B6 vitaminleri, mineraller, potasyum, kalsiyum, demir, fosfor, magnezyum ve selenyum ihtiva eden üzüm, hazımsızlık ve yorgunluk giderici olarak biliniyor.
  • Çilek C vitamini içeriyor. Bununla kalmayıp kan şekeri seviyesini düzenliyor, damarları temizliyor.
  • Elma lifli bir yiyecek olarak bilindiği için kolon sağlığına katkıda bulunuyor. Günde bir elma ile hazımsızlık ve sindirim ile ilgili diğer sorunların düzelebileceği belirtiliyor.
  • Limonata antiseptik bir içecek olarak biliniyor. Ramazan ve ötesinde karaciğer detoksu yapan içeceklerin başında öneriliyor. Vücudun su oranını arttıracağı için susuzluk sorununa da doğal çare olarak tavsiye ediliyor.
  • Taze nane sindirime yardımcı oluyor. Salatalara ve içeceklere taze nane eklemek öneriliyor.
  • Yağsız süt mideyi sarıp sarmalayan bir içecek olduğundan asit, yanma, ve ekşime sorununu önlüyor.

Yukarıdaki yiyeceklerin iftarda büyük yemeklerden önce alınması tavsiye ediliyor. Ramazanda hazımsızlık sorunu çekmemeniz dileğiyle. Ama her ihtimale karşı bilin istedik.. Bu çarelere baş vurmanız gerekebilir.. Hayırlı Ramazanlar..

karpuz cilek

One thought on “Ramazanda Hazımsızlığa Çare Yiyecekler”

  1. RAMAZAN’DA BU YAZI ÇOK İYİ OLDU.iLK GÜNLER PEK FARKEDİLMEDİ DESEKTE BİR ÇOĞUMUZDA BU SORUNLAR VAR.TEŞEKKÜRLER VE SAĞLIKLI BOL BEREKET VE DUA DOLU RAMAZANLAR…
    SAYGILARIMLA..

Comments are closed.