Giyinilebilir Teknoloji

Artık teknoloji giyinilebiliyor. Birçok organ ve uzuv için geliştirilmiş dijital edevata, giyinilebilir teknoloji diyoruz. Örneğin akıllı telefonlar ve saatler, akıllı gözlükler, akıllı kumaşlar, akıllı mücevher, akıllı ayakkabılar.. Kullandığımız eşyalardan, yuttuğumuz ilaçlara kadar herşey akıllı artık!

Teknolojinin giyinilebilmesi olgusu oldukça yeni. Buna karşın en hızlı yol kat eden teknolojilerden biri.. Eski zamanlarda odalar dolusu elektronik beyinler varmış. PC icat edildikten sonradır ki, teknolojinin giyinilebileği düşünülmeye başlamış. O gün bugündür kompütürler küçüldükçe küçülüyor! Masaüstü bilgisayarlardan dizüstü bilgisayarlara, cep telefonlarına, tablet bilgisayarlara, akıllı saatlere ne kadar kısa sürede geçildiğini düşünürsek; teknolojiyi ciddi anlamda giyinmeye ne denli yaklaştığımızı algılamak zor olmaz.

Teknoloji küçüldükçe daha kolay taşınılabilir hale geliyor ve daha kişisel oluyor.

Çok değil, bundan 10 yıl kadar önce email okumak için ille de bir mekanda bulunmak gerekirdi. Ya evde laptop açılacak, ya da ofiste PC kullanılarak emaillere bakılacak. O günler çok ama çok geride kaldı. Artık email de dahil dijital her türlü bilgiyi tablet, telefon veya saatten alabiliyoruz. Artık onlayn dünya ile bağlantımız asla kesilmiyor, her gittiğimiz yerde elektronik bir edevat çıkarıp bakabiliyoruz.

Örneğin Apple Watch ile email okunabilir, telefon edilebilir, alarm ve hatırlatma ayarları ile günlük yaşam düzenlenebilir, planlar, notlar, haritalar kolda [bilekte] gezdirilebilir.

Çalışanlar için de kolaylıklar var. Artık şişman ve ağır çantalar taşımak zorunda değiller. Giyinilebilir teknolojinin yetersiz olduğu yerde cep telefonu veya tablet bilgisayar gibi alternatif cihazlar kullanılıyor artık. En kötü ihtimalle hala dizüstü bilgisayarlardan medet umarız. Ama kocaman iş çantalarının içinde iki, üç değişik elektronik cihaz taşımak zorunda değiliz!

Kısacası.. Giyinilebilir teknoloji oldukça kolay alternatif çözümler üretiyor günümüzde..giyinilebilir teknoloji