Yalnızlık Aşırı Yemeye Neden Oluyor?

 

Sıkça aç hissetmek, vücudun “yalnızım” demeye çalışması olarak değerlendiriliyor. Araştırmalara göre yalnızlığın yan etkisi, aşırı yemek ve şişmanlama belirtileri. Sürekli açlık hissi, vücudun sosyal bir yaşam istemesine denk geliyor. Çünkü yemek aslında bir sosyal aktivitedir.

Sürekli izole hisseden kadınlar daha çok yemek düşkünü oluyor.

Kilo almak, yalnızlığın yan etkisidir.” diyor araştırmacılar.. Ohio Üniversitesi araştırmacıları toplam 42 kadından bütün gece aç kalmalarını istedi. Ve sabah çok yüklü bir kahvaltı ikram edildi. Kadınlar kahvaltı öncesi ve sonrası ölçek üzerinde açlıklarını tarif ettiler ve kan şekerleri ölçüldü. Açlık hormonları da ölçüldü.

Kadınlara yalnızlık düzeyleri konusunda bir dizi soru soruldu. Yalnız olup olmadıkları, yalnızlık hissedip hissetmedikleri, etraftakilerin onları yalnız bireyler olarak düşünüp düşünmediği gibi detaylı sorular soruldu. Açlık hormonları kahvaltıdan hemen sonra düşüşe geçti fakat kısa sürede yeniden yükseldi.

Fakat yükşelik, yalnız kadınlarda çok daha hızlıydı. Yalnız kadınlar kısa sürede yeniden aç olduklarını bildirdiler. Araştırmacılara göre açlık, yalnızlığa çare bulmak için bir uyarı şeklinde beliriyor. Yalnız kişilerin sosyal bağlantılar kurmaları öneriliyor. Sosyal açıdan izole hisseden kişilerin daha aç oldukları ve şişmanlamaya meğilli oldukları da bu şekilde açıklanmış oluyor.

Araştırmacılara göre aşırı yemek sonucu şişmanlattığı için yalnızlık, diğer kötü alışkanlıklar kadar tehlikeli olabilir. Diğer kötü alışkanlıklara sigara içmek, egzersiz yapmamak örnek verilmekedir.

yalniz kadin sismanliyor