Kağıt baskılı kitaplara elveda

Dünyanın hangi köşesinde ne tür kitaplar okunuyordur acaba? Kitap türünden bahsederken janr demek istemiyorum.. Elektronik kitap (ekitap) veya kağıt baskılı kitap türlerinden bahsediyorum.

Amerika’da kütüphaneler çıplaklaştı.. Kağıt baskılı kitaplar yerini ekitaplara bıraktı. Geleneksel kütüphane görüntüleri yerlerini soğuk, metalik, elektronik, dijital, yapraksız, sayfasız, kağıtsız, sevimsiz binalara bırakmaya başladı. Ekitaplara karşı değilim ama kağıt baskılı kitapların neden yok olduğunu sorguluyorum. Nereye gitti o kitaplar.. Nedir bu acele?

Amerikan kütüphaneleri e-kitap meraklısı oldu çıktı. Oysa herkes ekitap meraklısı değil! Bazıları yalnızca kağıt baskılı kitap okuyor. Bazıları her iki çeşit kitabı da okuyor. Öyleyse neden yapraklarını çevirdiğimiz kitaplar yerlerini hızla dijitallere bırakıyor? Teksas’ta sadece e-kitaplardan oluşan bir kütüphane açıldı bile.. Kağıt kitap severler olarak; kitap kokusunu unutmayacağız belki ama çok özleyeceğiz..

Siz ne tür kitap tercih edersiniz? Kağıt baskılı kitaplar mı? Ekitaplar mı? Her ikisi de mi? Yoksa siz de kağıt kitaplara çoktan elveda diyenlerden misiniz?

ekitap