İşlemden geçmiş yiyecekler ve vitaminler

Yediğimizi yiyecekler öylesine işlemden geçmiş durumda ve besin değeri, mineral ve vitamin bakımından öylesine fakir ki.. Ve öylesine yüksek tuz, şeker ve/veya yağ oranı ihtiva ediyor ki.. Maalesef tüm işlenmiş yiyecekler kronik sorunlara neden oluyor.. Emflamasyonlara ve iltihaplanmalara ve diğer sorunlara da sebebiyet veriyor.

Mantık gereği “Eğer yiyecekler vitaminlerden yoksunsa, ecza dolabımızı vitamin ve mineral suplemanlarıyla dolduralım..” şeklinde düşünce üretiyoruz. Birbirimize söylüyoruz ve kendimizle birlikte etraftakileri de etkiliyoruz. Herkes yapay vitamin peşine düşüyor..

Vitaminler üzerine yapılan ve gelmiş geçmiş en büyük araştırma olarak bilinen Physician’s Health Study, vitamin kullananlar arasında bakın neler bulguladı..

  • Kanserlilere tavsiye edilen vitaminler kanser oranında hemen hiç bir değişiklik yapmadı!
  • Kalp hastalıkları ve kardiyovasküler sorunların azalmasına etki etmedi.
  • Sigara içenlerin bildiği “A vitamini ağız kanserini engeller” düşüncesi ters etki yaptı! Bu grupta A vitamini alanlarda ağız kanseri oranlarının yükseldiği bulgulandı.
  • E vitamininin prostat kanserini engellediği söylentisi vardır. Oysa E vitamini hapları alanlarda prostat kanserinde artış görüldü..

Öyleyse.. Uzmanlar uyarıyor.. Vitamin almak istiyorsanız en iyi kaynak hiç işlenmemiş veya az işlemden geçmiş yiyeceklerdir. Multivitaminlerin asla ihtiva etmediği mineral ve vitaminler ancak ve ancak natural yiyeceklerde bulunur!! Mümkünse doğal yiyecekler tercih edin, her fırsatta çiğ sebze ve meyve tüketin..

Uzmanlar devam ediyor.. Vitamin haplarının içinde ne olduğunu tam olarak bilen yok! Vitamin üreticilerinin ambalajladıkları ilaçlar ile kutuların üzerinde yazılanlar her zaman birbirine uymaz. Öyleyse uyanık ve bilinçli olmak zorundasınız.

Üreticilerin bazıları tüketiciyi kandırıyor olabilir, vitaminleri ilaçlardan değil yiyeceklerden almaya çalışın. Fakat işlemden geçmiş yiyeceklerden mümkün mertebe uzak durun. Ev yemeği tüketin, doğal, sağlıklı ve organik yemeye uğraşın. Hatta kendi sebzenizi, saksıda bile olsa, kendiniz yetiştirin. Uyanık ve bilinçli yaşamak, herşeye rağmen, elimizde!

yiyeceklerdeki vitamin