Gerçek Bir Lider

Daha önce söylemiştik.. Liderler değişik formlarda olurlar.. Herkes siyasette lider olmaz. Herkes yöneticilikte lider olmaz. Hayatın her alanında liderler vardır. Başarılı liderleri kutluyoruz.

Bugün bonkör bir liderden bahsedecegiz. Gerçek bir lider. Herkesin örnek alması gereken bir lider: Nevzat Aydın.

Yemeksepeti sitesinin eski sahibi Nevzat Aydın, online girişimini 589 milyon dolara Delivery Hero şirketine sattıktan sonra çalışanlarına büyük bir sürpriz yapmış.

Toplam 114 elemanına, 27 milyon dolarlık sürprizden pay dağıtmış. İşte bu lider, çalışanların emeklerine saygıdan, teşekkür etme gereği duymuş. İşte bu lider, çalışanları böylece ödüllendirmiş. İşte bu lider, takım çalışmasına inandığından, başarının tek bir kişiden gelemeyeceğine inanmış.

İşte bu lider, takımına inanmış! Takımı da iyi iş çıkarmış. Tek bir yürek ve birliktelik coşkusuyla çalışmışlar ve başarmışlar. Gün gelmiş, başarı beklenmedik bir sürprizle kutlanmış.

Hergün rezil ve berbat haberler almaktan usandığımız günlerde; böylesi iç açıcı, iştah kabartıcı, insanlığa dair inancı bir nebze pekiştirici bir haber duymak gülümsetti. Gerçek liderlere teşekkürler.