Kedili Kafe

Bir Nebraska–Lincoln Üniversitesi öğrencisi olan Lizz, yakın bir gelecekte kedili kafe açmak istiyor. Geçtiğimiz birkaç ay boyunca zihnini meşgul eden bu café ile Lizz, sokak kedilerini toplayarak amme hizmetinde bulunacak.

kediler kedicikler kedicik

Kedili kafe fikri ile yatıp kalkan bu genç kız, bağışlarla işe başlamayı planlıyor. Kapı kapı dolaşarak insanları bu konuda bilgilendirdiğini, yazılı dokümanlar bıraktığını ve neyi nasıl ve neden yapmaya çalıştığını anlattığını bildiriyor.

Lizz kedili kafeyi halka açacağı anı heyecanla beklemekte. Bu ortam hayvan kontrol ofisinden ve sokaktan alınmış, daha doğrusu kurtarılmış, kedileri barıdıracak. Halktan ziyaretçiler kedilerle oynarken, onları besleyip ilgilenirken bir yandan da kahvelerini yudumlayacaklar.

Amerika’da 7 adet kedili kafe bulunuyor. Bunların ilki Kaliforniya’da açılmıştı. Ve oldukça başarılı bir girişim olarak değerlendirilmişti.

Kedili kafelere gelenlerin kimileri orada bir kedi bularak, evine kedi ile dönmeyi düşünen kişilerden oluşuyor. Yani bu tip insanlar, kafede hem kedilerle oynuyorlar hem de bir kedi kurtarmış oluyorlar. Böyle kafeler sayesinde ABD’de her hafta ortalama 5-6 adet kedi ölümden kurtulmuş oluyor.

Lizz kedili kafeyi açmadan önce toplam $140 bin dolar civarında para bağışı toplamayı planlıyor. Bu para ile hem kafeyi açacak, hem de sahipsiz kedilere ev sahipliğinde bulunurken oluşacak harcamaları karşılayacak.

Kedili kafe için isim bile düşünülmüş! Ne mi olacak ismi? Kedili café, “Kafein” olarak isimlendirilecek. Bu yazımızı beğendiyseniz, Kafede Kahve başlıklı yazımız da ilginizi çekecektir..

kedili kafe, kafein

One thought on “Kedili Kafe”

Comments are closed.