Fırsatlar ve Terfi

Çalışan herkes terfi etmek ister.. Günümüzde buna promosyon da deniyor. Ne terim kullanırsanız kullanın, sonunda amaç yükselmektir. Bunun için fırsatları değerlendirmek gerekir.

Yattığımız yerden ya da vasat çalışma ile terfi gelmez, tabi eğer torpil yoksa!

Terfi nasıl elde edilir?
Önce insanın kendisine güvenmesi gerekir. Özgüven sayesinde insan kendisine “Yeni birşey öğren. Yeni bir beceri kazan. Kazandığın yeni beceriyi uygula ve göster.” şeklinde telkinlerde bulunur. Belki her zaman terfi ile taçlandırılmayız ama, başlangıç olarak yeni bir beceri kazanmak gerekir. Özellikle dijital çağda daha ileriye gitmek için yeni bilgiler şarttır.

İş ortamında gösterilen yeni beceriler, yeni sorumluluklar anlamına gelebilir. Yeni sorumlulukları yüklenebilen bir insan terfiye süratle ilerler.

Bu süreçte çalışma ortamında bir eksikliği ya da yanlışlığı görmek ve rapor etmek bile mümkün olabilir. Yine bu süreçte bağlantılar güçlendirilebilir, ve yeni bir bakış açısı geliştirilebilir. İş ortamına farklı açıdan katkılar bile sağlanabilir.

Ya da yeni beceri öğrenilmez! Yeni sorumluluklar alınmaz! Yeni birşeylerin peşinden gidilmez ve yerinde saymaya devam edilir!

İş ortamında bir kural vardır: Bir kişi öne doğru atılırsa, diğerleri geride kalır! Böyle olunca oturduğumuz yerden “Ben nasıl terfi ederim?” diye düşünmek yerine “Ne yaparsam, hangi fırsatları değerlendiririsem öne çıkarım?” sorusu sorulmalıdır.

Yani amaç halihazırda yapılan işi bir sonraki basamağa çıkarabilmektir. Bütün bunların sonunda terfi gelmedi mi? Ne gam.. Başarınızı takdir eden ve yeni fırsatlar vermeye hazır birileri ille de çıkacaktır!

terfi veya promosyon