Narsist Severler

Bazıları narsist sever.
Peki narsist nedir? Ya da narsisist nedir?

Narsistler kendini beğenmiş olur. Narsist insanlar etraftakileri manipüle etmekte oldukça başarılıdırlar. Bu tür kişiler bencildir, motivasyonlarını güçlerinden alırlar ve kendilerine aşıktırlar. Narsistlerin özgüveni epey yüksektir.

Narsistleri tanımladıktan sonra University College London işletme psikolojisi profesörlerinden Tomas Chamorro-Premuzic tarafından 2014 yılında yayınlanan bir makaleye bakalım:

Neden narsistlerin peşinden koşarız? diye soruyor profesör.. Ve cevaplıyor: Çünkü onlar usta birer yöneticidir, kredi ve finans konularında usta manipülasyon oyunları sergileyebilirler ve kendi çıkarları için onu-bunu suçlu duruma düşürebilirler. Böyle liderlerin 3 ortak özelliği vardır: Fazlasıyla özgüven sergilerler, karizmatiktirler, ve oldukça bencildirler.

Narsistlerin en büyük dezavantajı başarıları ile şiştikçe şişmeleridir. Ve bu yüzden yanlış karara yönelebileceklerine ihtimal bile vermezler; ki bu da sonlarını hazırlayan en büyük tehlikedir.

Neden narsistlerin peşinden koşulur? Narsistler özgüvenleri nedeniyle etraftakilere daima ilginç gelir. Hatta sevilirler bile.. Çünkü korkusuzdurlar. Kolay kolay yıkılmazlar. Kolay kolay yanlış karar vermezler. Ama bir kez yanlış yapacak olduklarında, yıkım tam manasıyla sonlarını getirir. Şimdi bildiğimiz narsistlere örnek verilim!!!

Narsist