Özel İlişkiler

Özel ilişkiler başlığını gördüğünüzde gizli saklı ilişkiler geliyorsa aklınıza.. Hmmm.. Okumayı bırakın..

Özel ilişkilerin hayatımızı yönlendiren çok önemli ilişkiler olabileceğini, ve bu ilişkilerin değişik şekilde görülebileceğini düşünüyorsanız.. O zaman okumaya devam edin!

Gerçek potansiyele ulaşmak için iyi ilişkiler gereklidir. İlişki nedir? İlişki; bağlantı, birliktelik ve bağlılık gibi özel ve güzel anlamlar içeren insan davranışıdır. İçinde bulunduğumuz ilişkinin şekline ve biçimine göre ya yaşantımızı daha iyi hale getiririz ya da kendimize ve etrafa hayatı zehir ederiz. İlişkileri kontrol edebilmek önemli ve gereklidir. Bir bakıma çiçek gibi beslemelidir ilişkiler. Yeterince beslenmeyenler genel dengeyi yitirmeye yol açabilir.

Bazı ilişkiler vardır ki özeldir.. Aile ilişkileri, insanın kendisiyle ilişkisi, maneviyat ve ruhsal ilişkiler ve diğer insanlarla kurulan ilişkiler. Bu dört ilişki çok önemlidir. Gereken önem verilmediğinde sonuçları üzücü ve rahatsılık verici olabilir.

özel ilişkiler hangileridir?

  • Ailesi ile iyi ilişki kuramayanlar dışarıda ilişki kurmakta da başarısız olurlar. ‘Önce aile‘ diyebilmek günümüzde belki de herşeyden daha önemlidir.
  • Başkalarıyla anlamlı ilişkiler kurabilmek için kişinin önce kendisiyle barışık olması gerekir. Kendine inanan insan, başkalarının da ona inanacağından emindir. İnsan kendisinin en iyi dostu ve en kötü düşmanıdır. Seçim yaparken ve karar verirken ölçer biçer tartarız. Yaptığımız seçimler bizi temsil eder. Davranışlarımız sayesinde ya iyileri ya da kötüleri çekeriz. Sonuç olarak başarı, diğerlerine davranışların, konuşmaların ve eğilimlerin birer sentezi olarak gelir.
  • İnsanın kendisiyle olan ilişkisi de çok özeldir. Kıskançlık, öfke, açgözlülük ve nefret yüklü insanlar hep mutsuz ve başarısızdır. Mutluluk, inanç, umut ve sevgi yüklü insanlar daima bu tür enerjileri kendilerine yönlendirirler. Sevgi tohumları saçan insanlardan korkulmaz! Bilakis onların etrafı insan doludur çünkü yaydıkları enerji hemen hissedilir. Bu nedenle insanın kendisiyle ilişkisi çok önemlidir.
  • Ruhsal ve manevi ilişki de çok önemlidir. Bu konuda daha önce yazdığım dua ve duanın gücü başlıklı yazılarımı okumanızı öneririm.

Yukarıdaki ilişkiler hakkında biraz derinlemesine düşünürsek gerçekten özel ilişkiler olduğunun ayırdına varabiliriz. Bu ilişkileri daha iyileştirmek için vakit harcamak gerekir. Sonuç olarak iyi enerji kendimize dönecektir.